Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Θερίζει η φτώχεια στην Ελλαδα - Οικογένειες χωρίς χαρτί υγείας και σαπούνι στην Πατρα,τραγικη η κατασταση και στα νεα ζευγαρια που αδυνατουν να τα βγαλουν περα.

Συγκλονιστικά τα όσα καταγράφονται σε πολλές περιοχές της Πάτρας και τα οποία πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν αδιανόητα, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία στις λαϊκές γειτονιές της πόλης, όπου η  οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα,  οικογένειες έχουν σταματήσει να αγοράζουν ακόμα και χαρτί υγείας ενώ αναζητούν παλαιά φύλλα εφημερίδων τα οποία χρησιμοποιούν για την ατομική τους καθαριότητα. Στις ίδιες οικογένειες καταγράφεται έλλειψη σαπουνιού ενώ η οδοντόκρεμα και η
στοματική υγιεινή θεωρείται πολυτέλεια.
Στα παραπάνω, όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Θεοχ. Μασσαράς μιλώντας στο patrastimes.gr, έρχεται να προστεθεί και το δράμα νέων ζευγαριών. Νέοι που ξεκίνησαν τη ζωή τους με όνειρα, αλλά έμειναν και οι δύο άνεργοι και καθημερινά εκλιπαρούν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, για πάνες.
Ίδια κατάσταση καταγράφεται και σε οικογένειες με ηλικιωμένους οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακράτειας αλλά αδυνατούν να προμηθευτούν τις πάνες που απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ