Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Για πρώτη φορά στα χρονικά.. Η Κύπρος “σέρνει” την Ελλάδα στα δικαστήρια.

Κατά του ελληνικού Δημοσίου προσφεύγει- για πρώτη φορά στα χρονικά- το κυπριακό Δημόσιο, στην κυριότητα του οποίου έχει περιέλθει η Cyprus Popular Bank.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το inews.gr,η προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (International Centre For Settlement of Investment Disputes – ICSID) κατά του Ελληνικού Δημοσίου κατέθεσε η υπό κρατική εκκαθάριση Cyprus Popular Bank.
Συγκεκριμένα, στις 16 τρέχοντος, σύμφωνα με κείμενο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της
ICSID, δύο δικηγορικές εταιρείες, η κυπριακή «Μαρκίδης & Co» και η βρετανική «Joseph Hage Aaronson» στράφηκαν κατά του Ελληνικού Δημοσίου εκπροσωπώντας την Cyprus Popular Bank.
Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος, αντικείμενο της προσφυγής αποτελεί ο αποκλεισμός της τράπεζας, η οποία είχε δραστηριότητα και στην Ελλάδα, από χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού «Emergency liquidity Assistance» (ELA) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τραπέζης της Ελλάδος, μολονότι η πρόσβαση στον μηχανισμό αυτό επιτράπηκε σε άλλες ελληνικές τράπεζες.
Στην προσφυγή της, η υπό κρατική (κυπριακή) διαχείριση τράπεζα υποστηρίζει ότι ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού αυτού υπέστη ζημίες πολλών δισ. ευρώ, δίχως να προσδιορίζει το ακριβές ύψος τους και διεκδικεί ανάλογη αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.

 http://www.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ