Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Eρευνα -- Δείτε ποιά επαγγέλματα θα εξαφανιστούν μέχρι το 2022!

Έρχονται τα πάνω-κάτω στην αγορά εργασίας
. Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες για το μέλλον των επαγγελμάτων.
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η στροφή μεγάλων εταιριών σε νέες μορφές εργασίας αλλάζουν ριζικά τοπ εργασιακό τοπίο τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Επαγγέλματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια έπαιζαν σημαντικό ρόλο στις εθνικές οικονομίες φαίνεται πλέον πως χάνουν κάτι από τη λάμψη τους αλλά και τη δυναμική τους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε
νέα επαγγέλματα.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το μέλλον των επαγγελμάτων είναι και η πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού Career Cast, σύμφωνα με την οποία, τουλάχιστον 10 επαγγέλματα που θεωρητικά δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μέχρι το 2022 θα έχουν... εκλείψει
Διαβάστε ποιά είναι αυτά:

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: Οι νέες τεχνολογίες, τα email και τα social media βάζουν ταφόπλακα σε ένα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα.
ΑΓΡΟΤΗΣ: Έχει αλλάξει ριζικά η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, εκτοπίζοντας τους αγρότες από τα χωράφια.
ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: Η μέτρηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές χώρες του κόσμου γίνεται ήδη με ηλεκτρονικό τρόπο, και δεν είναι απαραίτητη η απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού.
ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ανάπτυξη και η δυναμική του ίντερνετ αφήνει τον παραδοσιακό τρόπο ενημέρωσης στο περιθώριο, ενώ εφημερίδες και περιοδικά βρίσκονται ήδη σε φθίνουσα πορεία.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ: Ένα από τα επαγγέλματα που για πολλούς είναι "εποχικό" φαίνεται πως χάνει τη δυναμική του, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως κλείνουν τις διακοπές τους μέσω του διαδικτύου.
ΞΥΛΟΚΟΠΟΙ: Η τεχνολογία "σκοτώνει" τον κλάδο των ξυλοκόπων, καθώς αλλάζει ριζικά όλη η αλυσίδα κοπής και επεξεργασίας των δέντρων.
ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ: Μπορεί να έχουν αυξηθεί οι αγγελίες και οι διαφημίσεις για την πρόσληψη αεροσυνοδών, η αλήθεια είναι διαφορετική: Όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρίες εμφανίζουν πρόβλημα ρευστότητας και αναγκάζονται να προχωρήσουν σε περικοπές μισθών και μείωση προσωπικού.
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΒΑΡΕΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ: Οι βιομηχανίες επενδύουν στην τεχνολογία και τα μηχανήματα παίρνουν τη θέση του ανθρώπινου δυναμικού. Όλο και λιγότερες βιομηχανίες προχωρούν σε προσλήψεις προσωπικού, ενώ στρέφονται στην ανάπτυξη ειδικών τεχνολογιών και εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΑΦΙΣΩΝ: Ένα από τα επαγγέλματα που δέχεται πλήγμα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και του ίντερνετ. Όλο και περισσότερες εταιρίες στρέφονται σε άλλη μορφή "διαφήμισης" για το προϊόν ή τις υπηρεσίες τους.
ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ: Ιδιαίτερα επισφαλές είναι και το μέλλον για το επάγγελμα αυτό, καθώς η τεχνολογία έχει κάνει πολύ πιο εύκολη και άμεση τη μεταφορά χρημάτων με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ