Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Eπιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την θεομηνία της 22 Ιουλίου στην Ημαθία‏.

Κύριε Υπουργέ,
Σήμερα Πέμπτη 24 Ιουλίου, στο κατάστημα της Π.Ε Ημαθίας-Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, με πρωτοβουλία του περιφερειακού συμβούλου κ.Κώστα Καλαϊτζίδη και εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την θεομηνία της 22ας Ιουλίου παρουσία των Δημάρχων των πληγέντων περιοχών (Νάουσας και Αλεξάνδρειας), του αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, αιρετών και
εκπρόσωπων αγροτικών συνεταιρισμών των ως άνω περιοχών.
Η κατάσταση στην Ημαθία μετά τη τελευταία χαλαζόπτωση που έπληξε το σύνολο της παραγωγής στο αγρόκτημα του Δήμου Νάουσας και σε περιοχές της Αλεξάνδρειας, έδωσε το τελειωτικό κτύπημα στην οικονομία της Περιφερειακής μας Ενότητας.
Λίγες μόνο βδομάδες πριν είχαμε αντίστοιχη θεομηνία στην περιοχή της Μελίκης.
Δυστυχώς οι υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΕΛΓΑ, στην, προ μηνός, σύσκεψη της Μελίκης για την, έστω και εκ των υστέρων, ενεργοποίηση της αντιχαλαζικής προστασίας ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να καταστραφούμε ολοκληρωτικά.
Κύριε Υπουργέ,
Σας Καλούμε όπως καταλογίσετε ευθύνες για την καταστροφή στους ολιγωρίσαντες αρμοδίους, η οποία έχει επιφέρει ζημιές και στο φυτικό κεφάλαιο, με αποτέλεσμα να πληγεί η εθνική οικονομία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τεράστια ερωτηματικά για την συνέχιση της εξαγωγικής δραστηριότητας της περιοχής μας τα επόμενα έτη.
Ζητάμε:
1) Την άμεση συνάντηση επιτροπής που ορίζουμε μαζί σας.
2) Την άμεση καταγραφή των ζημιών.
2) Την στελέχωση των εκτιμητών του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Ημαθίας με έμπειρο προσωπικό.
3)Την άμεση προκαταβολή 3 ευρώ ανά δένδρο στους πληγέντες παραγωγούς, μέσω κυβερνητικής πρωτοβουλίας στις επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ.
4)Την καταβολή των αποζημιώσεων όσο το δυνατόν συντομότερα.
5) Την διευκόλυνση των πληγέντων παραγωγών, με την χρονική διευθέτηση των φορολογικών και δανειακών τους υποχρεώσεων, αφού οι αγρότες της περιοχής αδυνατούν να εκπληρώσουν ακόμη και στοιχειώδεις καλλιεργητικές φροντίδες, όπως η προμήθεια φυτοφαρμάκων.
Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στα αιτήματά μας, αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες.



O Περιφερειακός Σύμβουλος και Εκπρόσωπος της Επιτροπής
Κώστας Καλαϊτζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ