Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 2.3 «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ», ΕΠΑΛ 2007-2013 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Από το Τμήμα Αλιείας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο Μέτρο 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία», ΕΠΑΛ 2007-2013. (Απόφαση αρ. 699/10-7-2014 (ΦΕΚ 1976/21-7-2014τ.Β΄)
Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παραπάνω απόφασης υπάγονται πράξεις
(επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω δράσεις για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας:
Δράση 1: Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης.
Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον εκσυγχρονισμό, επέκταση ή ίδρυση, μετεγκατάσταση μονάδων και εγκαταστάσεων παραγωγής μεταποιημένων ή μη αλιευτικών προϊόντων και στην ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία από αλιευτικά σκάφη.
Δράση 2: Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας.
Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων εμπορίας.
Δικαιούχοι μπορεί να είναι: Ατομικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, Προσωπικές εταιρείες του εμπορικού νόμου, Αγροτικές/Αλιευτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις κάθε βαθμίδας, Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Δημοτικές Επιχειρήσεις), που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων.
Αιτήσεις με πλήρη φάκελο κατατίθενται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Αλιείας (Μιχαλακοπούλου 103, Τ.Κ 11527-ΑΘΗΝΑ) και γίνονται δεκτές από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας και μέχρι κάλυψης των στόχων που έχουν προβλεφθεί στο ΕΠΑΛ 2007-2013.
Αντίγραφο του πλήρως κατατεθειμένου φακέλου κατατίθεται στο Τμήμα Αλιείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο Τμήμα Αλιείας της Μ.Ε Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. (τηλ. 2310478343, 2310478348) ή να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα: www.alieia.gr

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ