Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΣΟΚ από την ΕΦΟΡΙΑ: “ραβασάκια” για κατασχέσεις μικροοφειλετών, ακόμα και για 3000 ευρώ !

«Χτυπήματα» για τους φορολογουμένους ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξαπολύει κυνήγι με «ραβασάκια» για… τους μικροοφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως και 3.000 ευρώ, οι οποίοι εάν δεν τα εξοφλήσουν θα είναι αντιμέτωποι με την κατάσχεση της περιουσίας τους, ενώ παράλληλα στα «σκαριά» υπάρχει και ρύθμιση για τα «θολά» εμβάσματα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα δημόσια έσοδα για να κλείσει την
«μαύρη τρύπα» του Προϋπολογισμού η οποία έφτασε στα 240.000.000 ευρώ, αποφάσισε να «ξετρυπώσει» τους μικροοφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως και 3.000 ευρώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Οι οφειλές αυτές μπορούν να προέρχονται από πρόστιμα, ή κλήσεις τροχαίας και οι φορολογούμενοι θα καλούνται μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία είτε να εξοφλήσουν τα χρέη τους, είτε να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών τους. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, τότε θα τους αποστέλλεται εξώδικο και αν και τότε δεν προχωρήσουν σε καμία ενέργεια, τότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσης.
Παράλληλα, στο μικροσκόπιο θα μπουν περίπου 25.000 φορολογούμενοι, με «ύποπτα» εμβάσματα οι οποίοι μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έβγαλαν στο εξωτερικό την προηγούμενη τριετία, ενώ παράλληλα άναψε και το «πράσινο φως» για 1.750 μεγάλους φορολογούμενους με βάση είτε το τεκμαρτό τους εισόδημα (πάνω από 150.000 ευρώ) είτε την αγορά περιουσίας (πάνω από 450.000 ευρώ) είτε την ακίνητη περιουσία τους (πάνω από 2.000.000 ευρώ). Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους στόχους του Μνημονίου, θα πρέπει να γίνουν 330 έλεγχοι μέχρι τα τέλη Ιουνίου και άλλοι 1.200 έλεγχοι σε άτομα με μεγάλη περιουσία, ενώ μέχρι το ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να εισπράξουν οι αρμόδιες Αρχές το 65% φόρων και προστίμων από τους ελέγχους.
Τέλος, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι φοροφυγάδες, με τον Αρειο Πάγο να σημειώνει πως η έκδοση ή αποδοχή εικονικών τιμολογίων πάνω από 150.000 ευρώ, η μη απόδοση ή ανακριβής απόδοση ΦΠΑ-ΦΜΥ πάνω από 75.000 ευρώ καθώς και η απόκρυψη εισοδήματος πάνω από 150.000 ευρώ πλέον θα συνιστά κακούργημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ