Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Φρικη.. Πατέρας σκότωσε και έκαψε το γιό του, στο Άστρος Κυνουρίας ενω συνελήφθησαν για συνέργεια, η μητέρα του θύματος, ο θείος του, η θεία του και ο γαμπρός του.

Μιά οικογενειακή τραγωδία έκρυβε το απανθρακωμένο πτώμα που βρήκε η Αστυνομία μέσα σε καμένο αυτοκίνητο, στο Άστρος Κυνουρίας. Οι έρευνες κατέληξαν στον πατέρα του 39χρονου θύματος και όπως αποκαλύφθηκε ήταν αυτός που σκότωσε με καραμπίνα το γιο του και στη συνέχεια τον έβαλε μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο και έκαψε για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της πράξης του.
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο κοντά στο βιολογικό καθαρισμό του Άστρους και μέσα στην κοίτη του ξεροπόταμου Τάνου. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο
κι έσβησαν τη φωτιά, διαπίστωσαν ότι στο πίσω κάθισμα είχε απανθρακωθεί ένα άτομο και από τη φωτιά είχαν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του.
Αμέσως, κλήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ κλήθηκε ιατροδικαστής και το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών. Διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε 39χρονο άνδρα κάτοικο Αττικής, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή του Αστρους και είχε επιστρέψει πρόσφατα, για να διευθετήσει κάποια περιουσιακά ζητήματα. Φαίνεται ότι διαφώνησε και καυγάδισε έντονα με τον 75χρονο πατέρα του, κάτι που σύμφωνα με τις καταθέσεις ήταν σύνηθες. Στη συνέχεια, ο πατέρας φέρεται να πυροβόλησε τον γιο του, να έβαλε φωτιά στο όχημα και να αφαίρεσε τις πινακίδες.

Η ασφάλεια Τρίπολης συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν εμποκή και άλλων προσώπων.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 Σε άλλες 4 συλλήψεις μελών της οικογένειας του δολοφονηθέντος 39χρονου στο Άστρος Κυνουρίας προχώρησε η Αστυνομία. Εκτός από τον πατέρα που είχε συλληφθεί για τη δολοφονία του γιού του, σήμερα συνελήφθησαν για συνέργεια, η μητέρα του θύματος, ο θείος του, η θεία του και ο γαμπρός του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 75χρονος πατέρας του θύματος, κατά την εξέτασή του, ομολόγησε το έγκλημα και περιέγραψε με λεπτομέρειες τα περιστατικά, αποδίδοντας τις αιτίες σε οικογενειακές διαφορές. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του).

Η Αστυνομία αναφέρει ότι το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου, στην αυλή της πατρικής οικίας του θύματος, στο Άστρος Κυνουρίας, «ο πατέρας μετά από φραστικό επεισόδιο με τον γιο του, τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο (δίκανο, το οποίο κατείχε νόμιμα), με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του 71χρονου, τοποθέτησαν το πτώμα του 39χρονου στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και μετέβησαν σε ερημική περιοχή, όπου και προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία. Από την περιοχή, τους παρέλαβε ο 53χρονος και τους μετέφερε πίσω στην οικία του δράστη. Παράλληλα, η μητέρα και η θεία καθάρισαν την αυλή, για να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος. Για την εμπλοκή τους αυτή, οι συγγενείς συμπεριελήφθησαν στη σχετική δικογραφία».

Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο του σπιτιού του δράστη.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ