Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Εξοργισμένοι με τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εξισωτική οι κτηνοτρόφοι Μακεδονίας Θράκης εξεδωσαν ψηφισμα διαμαρτυριας και βαλουν κατα του αντιπροεδρου του οργανισμου Κ Μπαμπασιδη.


Μετά το φιάσκο της πληρωμής της εξισωτικής, η στάση του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι που έχει τώρα εξοργίσει τους κτηνοτρόφους, καθώς όπως καταγγέλλουν ο ίδιος δηλώνει στα ΜΜΕ της περιφέρειας ότι το πρόβλημα με την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης δεν έχει τις διαστάσεις που εμείς του δίνουμε, ότι ευθύνη φέρουν οι κτηνοτρόφοι για τη μείωση των βοσκοτόπων και ότι θα πρέπει οι ίδιοι σε συνεργασία με τους δήμους να δηλώνουν επιλέξιμους βοσκοτόπους έγκαιρα.

Μάλιστα, στις «απειλές» του, όπως τις χαρακτηρίζουν οι γεωπόνοι, για επιτόπιους ελέγχους, οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν διαθέσιμοι όλο το χρόνο.
Το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας  των κτηνοτροφικών συλλόγων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρει τα εξής:
Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διαμαρτυρόμαστε για το φιάσκο της πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης προς τους κτηνοτρόφους της περιφέρειάς μας ,αλλά και όλης της χώρας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Παρά τις εκκλήσεις μας προς το ΥΠΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και τον Πρωθυπουργό της χώρας για άμεση λύση του προβλήματος, που οι ίδιοι δημιούργησαν εν αγνοία μας, δεν έχουμε καμία ικανοποιητική απάντηση που να μας καθησυχάσει και να μας αφήσει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας.
Αυτό όμως που μας εξοργίζει είναι η επικοινωνιακή τακτική του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ με πρωτεργάτη στην περιφέρειά μας το συντοπίτη μας, αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκου Μπαμπασίδη. Ο οποίος αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους κτηνοτρόφους για το πρόβλημα που το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν δημιουργήσει εις βάρος τους, δηλώνει στα ΜΜΕ της περιφέρειάς μας με  θράσος ότι το πρόβλημα με την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης δεν έχει τις διαστάσεις που εμείς του δίνουμε, ότι ευθύνη φέρουν οι κτηνοτρόφοι για τη μείωση των βοσκοτόπων και ότι θα πρέπει οι ίδιοι σε συνεργασία με τους δήμους να δηλώνουν επιλέξιμους βοσκοτόπους έγκαιρα. Επίσης με απειλητικό ύφος δηλώνει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά άμεσα σε επιτόπιους ελέγχους για να διαπιστώσει αν το ζωικό μας κεφάλαιο είναι πραγματικό και έτσι να ξεχωρίσει, όπως χαρακτηριστικά λέει, την ήρα από το στάρι!
Δηλώνει πολλά ο συντοπίτης μας Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς αντίλογο και δυστυχώς οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που συνομιλούν μαζί του, δεν έχουν τις ειδικές για την κτηνοτροφία γνώσεις για να του απαντήσουν.
Εμείς λοιπόν του απαντάμε με τη λαϊκή ρήση «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»!
Του επισημαίνουμε επίσης ότι δεν χρειάζεται να προαναγγέλλει τους επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ με αυτό το ύφος. Εμείς οι κτηνοτρόφοι είμαστε κατά τη διάρκεια όλου του έτους στη διάθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ για κάθε έλεγχο, χωρίς γιορτές, αργίες και διακοπές.
«Δεν χρειάζεται να χάνετε την ψυχραιμία σας κ. Αντιπρόεδρε, άλλωστε μετά τη θητεία σας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και με τη νομική σας ιδιότητα και ως διδάκτωρ της εγκληματολογίας, αν δεν έχετε καταφέρει να ξεχωρίσετε τελικά την ήρα από το στάρι, σίγουρα θα έχετε μάθει να ξεχωρίζετε τη γίδα από την προβατίνα»!
Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ