Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Βεροια -- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε Το 6ο Συμπόσιο/Έκθεση βιβλίων για καθηγητές αγγλικής.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη,  9 Σεπτεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, οι εργασίες του 6ου κατά σειράν Συμποσίου και της παράλληλης Έκθεσης διδακτικών εγχειριδίων αγγλικής, που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (ΕΚΑΔΕΗ) και η Σχολική Σύμβουλος αγγλικής Ημαθίας και Πιερίας κα Καλλιόπη Κιοκπάσογλου.
Στην Έκθεση αγγλόγλωσσων βιβλίων συμμετείχαν οι Andrew Betsis ELT, Disabled Access-friendly
Campaign, New Editions-Cengage Learning-National Geographic, και Express Publishing.
Το Συμπόσιο άνοιξε με διαφωτιστική εισήγηση της Σχολικής Συμβούλου κας Κιοκπάσογλου σχετικά με την υπό κατασκευή ψηφιακή πύλη Κοινότητας Πρακτικής στην αγγλική γλώσσα ToGather και τον χαιρετισμό της προέδρου της ΕΚΑΔΕΗ κας Αναστασίας Ασικίδου, αναφορικά με τις προγραμματιζόμενες προσεχείς δράσεις, ημερίδες και εκδηλώσεις της Ενώσεως.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, επαγγελματικού επιπέδου, αντάξιου της εκπαιδεύσεως και επιμορφώσεως που αρμόζει σε καθηγητές αγγλικής και χρήσιμες ήταν οι εκπαιδευτικές ομιλίες των κ.κ. Νικολάου Αναγνώστου, senior teacher trainer (της Express Publishing)  με θέμα τις σύγχρονες εξελίξεις στην εκπαίδευση και τον ενεργό ρόλο μας ως δασκάλων και Δρ Luke Prodromou, καθηγητού-εκπαιδευτή αγγλικής γλώσσας, συγγραφέα (μεταξύ άλλων των εγκεκριμένων για τα Λύκεια βιβλίων Flash On) και ερασιτέχνη ηθοποιού (των εκδόσεων Andrew Betsis ELT) ο οποίος εστίασε στην αξιοποίηση της δημιουργικότητος στον τομέα της διδασκαλίας και της προετοιμασίας για εξετάσεις.
Ενσωματωμένες στο 6ο Συμπόσιο ήταν φέτος και οι παρουσιάσεις καλών πρακτικών στην εκμάθηση της αγγλικής στην Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια εκπαίδευση, βραβευμένων ή προς βράβευση, των οποίων επιμελήθηκαν οι ίδιες οι καθηγήτριες που πρωτοστάτησαν στην σύλληψη και την εφαρμογή τους στην παιδευτική πράξη.  Τις συναρπαστικές ιδέες τους, που εφήρμοσαν κατά το παρελθόν σχολικό έτος, παρουσίασαν οι κ.κ. Κατερίνα Κολίτσα (του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βεροίας), Δρ Τουπλικιώτη Σοφία (του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελίκης), Παυλίδου Βικτωρία (του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βεροίας), Παυλίδου Δέσποινα (του 4ου Γυμνασίου Βεροίας) και Ελένη Κωστοπούλου (του 5ου Γενικού Λυκείου Βεροίας – Α΄ πανευρωπαϊκό βραβείο σχολ. έτους 2013-2014 για το έργο e-Twinning με τίτλο R.I.V.E.R.).
Η συμμετοχή καθηγητών αγγλικής του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα άγγιξε τα 200 άτομα, που παρακολούθησαν τις εισηγήσεις, συμμετείχαν με τις ερωτήσεις τους στις εργασίες του 6ου Συμποσίου και περιηγήθηκαν στην έκθεση βιβλίων.
Η Ένωση καθηγητών αγγλικής Ημαθίας ευχαριστεί θερμά για την συμμετοχή τους και την συνεργασία την Σχολική μας Σύμβουλο κα Καλλιόπη Κιοκπάσογλου, τους εκδοτικούς οίκους και φορείς που συμμετείχαν στο Συμπόσιο και την Έκθεση βιβλίων, τις εκλεκτές συναδέλφους που μοιράστηκαν τις ιδέες τους, την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) του Δήμου Βεροίας και μάλιστα την κα Νανά Καραγιαννίδου και τον κο Γιάννη Καμπούρη, τον τεχνικό κο Νικολόπουλο και το προσωπικό της Στέγης, καθώς επίσης και τα ζαχαροπλαστεία Ελίτ – Παπαοικονόμου για την δωρεάν προσφορά κερασμάτων.
Χάρη στο 6ο Συμπόσιο, αντλήσαμε νέες ιδέες, παραδείγματα δραστηριοτήτων, έμπνευση, θάρρος και αισιοδοξία, που μας βοηθούν στο λειτούργημά μας ως παιδαγωγών και εκπαιδευτικών. (Από το Δ.Σ του Συλλόγου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ