Κατεδαφιστική για τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά προσωπικά, θετική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα είναι η εικόνα από την δημοσκόπηση της Μονάδας Έρευνας Κοινής Γνώμης του ΠΑΜΑΚ που διενεργήθηκε από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό του Σκάι. Περιλαμβάνει δηλαδή τις ομιλίες και των δύο αρχηγών στη ΔΕΘ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με έξι ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια εκλογών είναι πλειοψηφικό με 54% έναντι 46% που υποστηρίζει την εκλογή του Προέδρου της
Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24%, η ΝΔ το 18%, η ΧΑ το 6,5%, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ ισοψηφούν με 5,5%, οι ΑΝ.ΕΛ βρίσκονται στο 3% και η ΔΗΜ.ΑΡ στο 1%. "Άλλο" δηλώνει το 10% των ερωτηθέντων, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 21%.
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ δεν έπεισαν παρά τον σκληρό πυρήνα της Ν.Δ με 18%, ενώ το 30% κρίνει ότι δεν είναι ικανές να αντιστρέψουν το κλίμα και η απόλυτη πλειοψηφία, το 52% κρίνει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.
Τελείως διαφορετική εικόνα για την παρουσία του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Το 28% κρίνει ότι οι προτάσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 53% δεν τις θεωρεί εφαρμόσιμες και καλά μελετημένες, και μόλις το 19% τις απορρίπτει θεωρώντας ότι θα πάνε τη χώρα "πολλά χρόνια πίσω".