Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Απόφαση-ΚΟΛΑΦΟΣ! απο το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου – ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ το ποσό των 900.000 ευρώ από το δάνειο υπερχρεωμένης καταναλώτριας!

Ιστορική απόφαση εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, που διέταξε τη διαγραφή δανείου-μαμούθ υπερχρεωμένης καταναλώτριας επειδή αδυνατούσε να το αποπληρώσει.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο διέγραψε το ποσό των 900.000 ευρώ από το δάνειο του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ που είχε λάβει η 40χρονη εκπαιδευτικός- ελεύθερη επαγγελματίας.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η 40χρονη είναι υποχρεωμένη να δίνει για τα πρώτα πέντε χρόνια 450 ευρώ και με την πάροδο της πενταετίας για τη διάσωση της κύριας κατοικίας θα καταβάλλει το
μηνιαίο ποσό των 320 ευρώ για 25 χρόνια.
Οι δικαστές στηρίχτηκαν στο σκεπτικό ότι η καταχρεωμέμνη γυναίκα βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, η οποία αδυναμία δεν οφείλεται σε δόλο, αλλά στο πετσόκομμα των εισοδημάτων του συζύγου και του πατέρα της, οι οποίοι τη βοηθούσαν στην πληρωμή των δανείων.
Αναλυτικότερα, ο σύζυγός της, εκπαιδευτικός και ο ίδιος, συνεισέφερε σε όλες τις οικογενειακές δαπάνες με το μισθό του, ενώ η 40χρονη δεν μπορούσε να διαθέτει χρήματα για το νοικοκυριό τους αφού όλος ο μισθός της κάλυπτε τις δόσεις των δανείων.
Λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως, μειώθηκαν και τα εισοδήματα του πατέρας της δανειολήπτριας, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις της απέναντι στην πιστώτρια τράπεζα.
Συνεκτιμώντας όλες αυτές τις παραμέτρους, οι ειρηνοδίκες που εκδίκασαν την υπόθεση έκριναν ότι πράγματι η άτυχη γυναίκα δεν είναι σε θέση να εξυπηρετεί το υπέρογκο δάνειο με τις πολύ υψηλές μηνιαίες δόσεις κι έτσι την απάλλαξε από το υπόλοιπο των χρεών της.
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι τα χρέη της εκπαιδευτικού αφορούσε αποκλειστικά στεγαστικά δάνεια, τα οποία επενδύθηκαν για την κατασκευή της κύριας κατοικίας και δύο μικρότερων διαμερισμάτων (γκαρσονιέρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ