Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης.Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Στρ. Πλωμαρίτης για την εικόνα διάλυσης που επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Β Ελλαδας.

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Στρατής Πλωμαρίτης και μέλη της νοσοκομειακής επιτροπής, σε συνέντευξης Τύπου.
"Έχουν κατατεθεί αναφορές στον εισαγγελέα για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο, με τις οποίες οικοδομούνται λάθη, τα οποία θα οδηγήσουν σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Κλινικές οδηγούνται σε κλείσιμο από τον αφάνταστο βαθμό υποστελέχωσης, την εντατικοποίηση της εργασίας και την απλήρωτη εργασία" τόνισε χαρακτηριστικά ο Στ. Πλωμαρίτης, ενώ επισήμανε ότι γιατροί του
νοσοκομείου δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες ακόμη και από το 2010 και την ίδια ώρα οι ειδικευόμενοι, που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, είναι απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες...
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής του «Ιπποκρατείου» Χρ. Στεφανίδης, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι και τα χειρουργεία ή μετατίθενται ή δεν γίνονται, η ορθοπεδική κλινική λειτουργεί με δύο μόνο γιατρούς, το ακτινολογικό πότε λειτουργεί και πότε όχι, λόγω έλλειψης φιλμ ή μη λειτουργίας των μηχανημάτων. Δεν υπάρχουν αναλώσιμα -τα ράμματα είναι άχρηστα και χειρουργούνται νεογνά με 'σάπια' ράμματα-, στο γαστρεντερολογικό δεν υπάρχουν ενδοσκόπια και οι ασθενείς πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα, όπου πληρώνουν 1.000-3.000 ευρώ. Γιατροί συνταξιοδοτούνται ή φεύγουν, τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και η αναμονή στις εφημερίες είναι από 6 ώς 18 (!) ώρες».
"Δουλεύουμε 32 ώρες συνεχόμενα για 2,5 ευρώ την ώρα και είμαστε απλήρωτοι επτά μήνες. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι η τρίτη φορά που κάνουμε επίσχεση εργασίας» ανέφερε η ειδικευόμενη στην ιατρική βιοπαθολογία Ελ. Αβραμίδου, ενώ ο ειδικός χειρουργός Μαρίνος Παπουτσής τόνισε ότι τα χρέη του νοσοκομείου για τις εφημερίες, μόνο σε 88 ειδικούς γιατρούς και κάποιους πανεπιστημιακούς, για τα έτη 2010-2011, ανέρχονται στις 400.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ