Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζονται οι επαφές της Αντιδημαρχίας Τουρισμού με δημοσιογράφους του εξωτερικού που καλύπτουν το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ στα μέσα που εργάζονται με σκοπό τη γνωριμία της Βέροιας με το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό.

Συνεχίζονται οι επαφές της Αντιδημαρχίας Τουρισμού με δημοσιογράφους του εξωτερικού που καλύπτουν το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ στα μέσα που εργάζονται με σκοπό τη γνωριμία της Βέροιας με το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό.  Αυτή τη φορά την πόλη μας επισκέφθηκε η Ολλανδή δημοσιογράφος Esther de Beer που εργάζεται και εκπροσωπεί το περιοδικό Reis Gids Consumenten Bond, την οποία υποδέχτηκε και ξενάγησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας ζωής,
Βασίλης Λυκοστράτης. Το περιοδικό Reis Gids Consumenten Bond είναι μια δίμηνη έκδοση της Ένωσης Καταναλωτών Ολλανδίας, με 50.000 αντίτυπα και 200.000 αναγνώστες.

Επίσης, το συγκεκριμένο περιοδικό αποτελεί ποιοτικό κριτήριο στην επιλογή προορισμού διακοπών για τα πολυάριθμα μέλη της Ένωσης και του εν γένει καταναλωτικού κοινού της Ολλανδίας, προσδίδοντας στην παρουσίαση των τουριστικών προορισμών ιδιαίτερη αξία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταξιδιωτικό κοινό της Ολλανδίας επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα για τη Βόρεια Ελλάδα αφού πρόσφατα εγκαινιάστηκε απευθείας αεροπορική πτήση από την εταιρία Trasavia από και προς τη Θεσσαλονίκη, διευκολύνοντας τη μετάβαση Ολλανδών τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία.

Η Esther de Beer, μια νεαρή δημοσιογράφος ιδιαίτερα δραστήρια στο χώρο της τουριστικής δημοσιογραφίας, λειτουργεί επίσης δικό της προσωπικό ιστολόγιο (blog) όπου προωθεί τον ανεξάρτητο τουρισμό. Ο ανεξάρτητος τουρισμός σχετίζεται με την προβολή προορισμών που δεν περιλαμβάνονται στους κλασικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς κι είναι δύσκολο για κάποιον να τους ανακαλύψει.

Συνεπώς, η παρουσία της Esther de Beer στην πόλη μας έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί τόσο μέσα από το ιστολόγιο της όσο κι από το περιοδικό Reis Gids Consumenten Bond απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερο κοινό που ενδιαφέρεται για νέους, λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Βέροια.

Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη από την επίσκεψη στη Βέροια, την πλούσια ιστορία της περιοχής καθώς και τη θερμή φιλοξενία που απόλαυσε από τους ανθρώπους δήμου, και θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία της με ένα άρθρο για την πόλη μας στο προσωπικό της blog έτσι ώστε να γνωρίσουν οι αναγνώστες της για την «υπέροχη Βέροια» όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι τη ξενάγησή της στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών στη Βεργίνα και στη Μονή Τιμίου Προδρόμου υποστήριξε η Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Γαϊτάνου.

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά:

- Την κ. Μέσκα, η οποία πραγματοποίησε εθελοντική ξενάγηση στην πόλη της Βέροιας.

- Το εστιατόριο Beluga του κ. Νίκου Οικονόμου για την παροχή γεύματος σε 3 άτομα και την εξαιρετική εξυπηρέτηση τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ