Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Παρουσιασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Ημαθίας» ξενοδοχοι και επιχειρησεις απο την Ημαθια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΟΥ
Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ημαθίας, σε συνεργασία με το Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία – ΕΠ.ΑΝ.ΕΤ. του Επιμελητηρίου Ημαθίας και την Αναπτυξιακή Νομού Ημαθίας -ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Ημαθίας» τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στην «ΕΛΙΑ» (Πάρκο Ελιάς) στη Βέροια, αποτελώντας το 21ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Το «Ελληνικό Πρωινό της Ημαθίας» παρουσίασαν:

Ο κ. Τρανίδης Μιχάλης, Πρόεδρος Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Αστικής Εταιρίας ΕΠ.ΑΝ.ΕΤ. του Επιμελητηρίου Ημαθίας
Η κ. Ατσάλου Έλενα, Στέλεχος ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε
Ο κ. Πίττας Γιώργος, Υπεύθυνος Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» και μέλος Δ.Σ. Ξ.Ε.Ε.
Ο κ. Παπαοικονόμου Κωνσταντίνος, Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ημαθίας
Ο κ. Μοσχοτάς Σωτήρης, Σεϕ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετές από τις ξενοδοχειακές μονάδες του Ν. Ημαθίας καθώς και παραγωγοί. Από ξενοδοχειακά καταλύματα παρευρέθηκαν οι: ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, ΛΟΖΙΤΣΙ, ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, ΒΕΡΜΙΟΝ, ΒΕΡΟΙΟΠΟΛΙΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ, ΒΙΛΛΑ ΑΝΘΕΜΙΑ, ΔΡΥΑΔΕΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ κ.ά., παρουσιάζοντας και προσϕέροντας διάϕορα εδέσματα για τον πρωινό μπουϕέ.

Παρευρέθηκαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους οι εξής επιχειρήσεις: Η «ΑΛ.Μ.ΜΕ. Α.Ε.», Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη με τις κομπόστες ϕρούτων της, τα Ελληνικά Τρόϕιμα Μ. Ε.Π.Ε. και ο κ. «Περηϕανόπουλος Αθανάσιος» με τις χειροποίητες πίτες, η «Φαρμάκης Αστέριος & ΣΙΑ Ο.Ε.» με τυροκομικά προϊόντα, όπως ϕέτα Π.Ο.Π., μπάτζος Π.Ο.Π., κασέρι Π.Ο.Π., καπνιστό πλεξούδα και τυρί πλεξούδα, η «Υιοί Μιχ. Πατσιαβούρα Ο.Ε.» με τυροκομικά προϊόντα, καπνιστό ϕιλί, ϕέτα Π.Ο.Π., κεϕαλοτύρι Βέροιας, μπάτζο Π.Ο.Π., ο ϕούρνος «Θανασούλης» με αρτοποιήματα, είδη ζαχαροπλαστικής, ψωμί τοστ, κριτσίνια, κουλουράκια, κέικ και ναουσαίικες πίτες, η «Συνταγή της γιαγιάς» με τις μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού, η «Κάμπου γεύσεις» με μαρμελάδες, με ή χωρίς ζάχαρη και κομπόστες, η κα Παπαδοπούλου Γεωργία «Γεύση στο βαζάκι» με τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες, ο «Μελισσοκομικός Σύλλογος Ημαθίας» και η κ. «Κατερίνα Τρύϕων – Πέιου» με μέλι, γύρη και βασιλικό πολτό, ο κ. «Τζέπος Δ. Γεώργιος» με την τσουκνιδόπιτα, την κολοκυθόπιτα, το ψωμί Νάουσας, τη μουσταλευριά, τα ψητά κυδώνια με ξινόμαυρο κρασί, το «Κτήμα Διαμάντη» με μαρμελάδες, κομπόστες και πετιμέζι, η «Φάρμα Μπαντή - Υιοί Ι. Μπαντή Ο.Ε.» με τα κρεατικά, όπως μοσχάρι καπνιστό, χοιρινή μπριζόλα καπνιστή με βότανα Βερμίου, σαλάμι μοσχαρίσιο και λουκάνικα, η «Herbstore» με τα ελληνικά βότανα και τσάγια, το « Έμνοστον» με τους τραχανάδες.

Παραβρέθηκαν, εκτός από τις προαναϕερόμενες επιχειρήσεις ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κος Ουσουλτζόγλου Νικόλαος και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πιερίας κα Λέινα Αϕροδίτη, εκπρόσωπος του Τουριστικού Όμιλου Βέροιας κος Πατσίκας Ζήσης και ο υπεύθυνος Τουρισμού Π.Ε. Ημαθίας κος Σαλιάγκας Γεώργιος.

Πρωταγωνιστές στον μπουϕέ του Ημαθιώτικου Πρωινού ήταν προϊόντα που παρέχονταν σε αϕθονία, διάϕορα είδη μελιού, τραχανάς με μπάτζο, πεντανόστιμες πίτες, όπως μηλόπιτα, τσουκνιδόπιτα, κολοκυθόπιτα, περέκ κ.α, λουκάνικα και καπνιστά κρέατα, πλούσια σε γεύση τυριά, όπως ϕέτα, μπάτζος και κασέρι, γλυκά, πάστα ϕλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο, πισία, καρυδόπιτα, ρεβανί, κοσάϕι: κομπόστα με αποξηραμένα ϕρούτα της περιοχής), γκρακλίανοι με έντονο το άρωμα της κανέλας και του γαριϕάλου, μπακλαβάδες με τα τραγανά ϕύλλα και διάϕορα γλυκά του κουταλιού, τραχανάδες.

Η εκδήλωση έδωσε το έναυσμα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και παραγωγούς, να έρθουν σε επαϕή και να συνεργαστούν προκειμένου να αναδειχθεί το Πρωινό της Ημαθίας, αξιοποιώντας τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής και τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα. Επιτυχία της εκδήλωσης θα αποτελέσει η ένταξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ» του Ξ.Ε.Ε., αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων (οι οποίες πρέπει να πληρούν τις προδιαγραϕές που επιτάσσουν οι οικείες νομοθετικές διατάξεις για τον εϕοδιασμό ξενοδοχείων), αξιοποιώντας τον παρεχόμενο χώρο που προσϕέρεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ, προκειμένου να παρουσιάσουν προϊόντα που μπορούν να προσϕερθούν στα πρωινά ξενοδοχείων.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν θερμά όλες τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ