Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συμπολίτες, εργαζόμενοι και άνεργοι,
Βιώνουμε μαζί σας, όπως και με εκατομμύρια άλλους συνανθρώπους μας μία ζοφερή και ανυπόφορη κατάσταση στην οποία μας έχουν εξαναγκάσει εδώ και πέντε χρόνια οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της τρόικας. Εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, για την εξυπηρέτηση του χρέους των ξένων δανειστών, μας οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής των δανείων μας προς τις τράπεζες , τη διόγκωση των οφειλών μας προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί είναι το εφιαλτικό τοπίο χιλιάδων πολιτών σήμερα στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση με τις γελοίες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και τις 100 δόσεις , απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι υποχείριο της τρόικας και των ξένων δανειστών. Από τις αρχές του χρόνου οι πλειστηριασμοί, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, απελευθερώνονται. Τι θα γίνει με το
πελώριο κοινωνικό αυτό ζήτημα; Θα πετάξουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο; Οι φήμες σχετικά με την κατάργηση του νόμου Κατσέλη οργιάζουν. Χιλιάδες επαγγελματίες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ στερούνται υγειονομικής προστασίας και περίθαλψης, μαζί και οι οικογένειές τους. Οι οφειλές τους φουσκώνουν, ενώ οι λεγόμενες ρυθμίσεις δεν τους αγγίζουν. Η κυβέρνηση λαλίστατη μέχρι πρότινος τηρεί σιγή ιχθύος.
Αυτή τη δύσκολη χρονική και οικονομική συγκυρία δεν υπάρχει κάποιος θεσμικός φορέας προσανατολισμένος προς μια μαχητική κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Βασιλεύει η ασυδοσία των τραπεζιτών, των εισπρακτικών εταιριών και των κρατικών οικονομικών μηχανισμών. Ιδιαίτερα ανυπεράσπιστοι είναι οι οφειλέτες του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων, που εξαιτίας των υπέρογκων φόρων, των σαρωτικών μειώσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, των απολύσεων και της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης για τους επαγγελματίες, βλέπουν ανήμποροι τα χρέη τους να φουσκώνουν και δεν υπάρχει κάποιος φορέας να αποταθούν και να αγωνιστούν μαζί του.
Ο Σύλλογός μας έρχεται να εξυπηρετήσει αυτή την ανάγκη. Γνωρίζουμε και το δίκιο του αγώνα μας και τη δύναμή μας, τη δύναμη της ενότητας εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών. Αν είσαι δανειολήπτης τράπεζας ή οφειλέτης του Δημοσίου πρέπει να γίνεις μέλος του Συλλόγου μας. Μόνος σου δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που σε πνίγουν. Μαζί μας θα αισθανθείς πιο δυνατός, θα βρεις συμπαράσταση και νομική βοήθεια, θα δεις ότι όλα τα προβλήματα με τη δική σου συμμετοχή μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Ο Σύλλογός μας θα ζητήσει άμεσα από τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν σε δύο βασικά αιτήματα:
1. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με γενική ισχύ. Αφορά τράπεζες και άλλους ιδιώτες αλλά και το Δημόσιο καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία.
2. Απαγόρευση κατασχέσεων καταθέσεων για ποσά κάτω των 20.000 ευρώ. Απαγόρευση κατασχέσεων για ποσά που προέρχονται από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Απαγόρευση κατασχέσεων των εφ’ άπαξ που δίνονται κατά την συνταξιοδότηση καθώς και των αποζημιώσεων απόλυσης.
Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 4:30 το απόγευμα ο Σύλλογός μας διεξάγει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου. Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν στα γραφεία, Μαυρομιχάλη 52 στον 5οόροφο. Γίνε μέλος του Συλλόγου μας και έλα να ψηφίσεις για να μπει ένα τέλος στην πλήρη απαξίωση της ζωής χιλιάδων οικογενειών, να ανακτηθεί και να αποκατασταθεί η χαμένη σήμερα ζωή μας. Αθήνα, Νοέμβριος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ