Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ Π.ΤΔ.ΜΕ 160 ΥΠΕΡ 135 ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ 5 ΑΠΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΚ ΗΜΑΘΙΑΣ Ο Κ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Συγκεντρώνοντας μόνο 160 ψήφους υπέρ του κ. Δήμα, ολοκληρώθηκε άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο υποψήφιος της κυβέρνησης φαίνεται να περνά κάτω από τον πήχη, που έθεταν, ανεπισήμως, τα κυβερνητικά στελέχη για 162 έως 165 ψήφους, το λιγότερο.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τη θετική ψήφο ως ψήφο σεβασμού στο Σύνταγμα και είχε καλέσει να ψηφίσουν το Σταύρο Δήμα ακόμη κι εκείνοι που δεν στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσε ότι κάθε θετική ψήφος για την εκλογή Προέδρου, από την παρούσα Βουλή,
είναι ψήφος ναι σε νέο μνημόνιο.
Ψήφισαν, συνολικά, 295 βουλευτές, εκ των οποίων 160 ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα και 135 "παρών".
Εκτός των βουλευτών της συμπολίτευσης, υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα τάχθηκαν οι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γ. Νταβρής, Χ. Αηδόνης και Αικατερίνη Μάρκου.
Πέντε βουλευτές, 4 ανεξάρτητοι, οι Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Ε. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος καθώς και η Άννα Χατζησοφιά του ΣΥΡΙΖΑ, απουσίαζαν.
Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μετά από πέντε πλήρεις ημέρες, δηλαδή την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ