Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε Ημαθία και Πέλλα.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε Ημαθία και Πέλλα
Συνελήφθησαν 2 άτομα, ενώ αναζητούνται 2 ακόμα μέλη της οργάνωσης
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της προχθεσινής ένοπλης ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πατρίδα Ημαθίας
Επιπλέον εξιχνιάστηκαν άλλες 15 κλοπές - διαρρήξεις σε Ημαθία και Πέλλα, όπου η αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 6.900 ευρώ
Η εξάρθρωση της οργάνωσης ήταν αποτέλεσμα μεθοδικής και συντονισμένης έρευνας του
Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας
Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε περιοχές της Ημαθίας και Πέλλας.
Συνελήφθησαν τα 2 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 18 και 19 ετών, λίγες ώρες αργότερα μετά την ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων που έγινε προχθές (11-12-2014) το βράδυ στην Πατρίδα Ημαθίας, ενώ αναζητούνται ακόμα 2 μέλη της οργάνωσης ηλικίας 17 και 21 ετών.
Από την αναλυτική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι παραπάνω είχαν διαπράξει άλλες 15 κλοπές – διαρρήξεις, σε καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων και οικία σε περιοχές της Ημαθίας και Πέλλας.
Ειδικότερα, προχθές (11-12-2014) το βράδυ, τα τρία από τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πατρίδα Ημαθίας, ενώ ο 4ος τους ανέμενε σε όχημα έξω από το κατάστημα και απειλώντας τον υπάλληλο με κυνηγετική καραμπίνα, κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 1.530 ευρώ.
Έπειτα διέφυγαν με το παραπάνω όχημα , το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα στην Βέροια, εγκαταλείποντας το στη συνέχεια σε κοντινή απόσταση.
Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη κλοπών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας και Πέλλας.
Τα μέλη της οργάνωσης έχοντας διακριτούς ρόλους και χρησιμοποιώντας ως μέσο διαφυγής είτε το όχημα του 21χρονου, είτε οχήματα που είχαν αφαιρέσει, πραγματοποίησαν πλήθος κλοπών και διαρρήξεων, όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 6.925 ευρώ.
Αναλυτικά, από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει:
  • 7 κλοπές – διαρρήξεις και 1 απόπειρα σε καταστήματα στην Ημαθία,
  • 2 κλοπές - διαρρήξεις και 1 απόπειρα σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Ημαθία και Πέλλα,
  • 1 κλοπή – διάρρηξη σε οικία στην Πέλλα και
  • 3 κλοπές οχημάτων στην Ημαθία.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 21χρονου, που χρησιμοποίησαν για την πραγματοποίηση των εγκληματικών τους δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και το όχημα που χρησιμοποίησαν για την προχθεσινή ληστεία, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και τη συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ