Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ.

Στο «κόκκινο» σήμερα το πολιτικό θερμόμετρο με όλα τα φώτα να είναι στραμμένα στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές, καθώς και ξένα μέσα ενημέρωσης θα παρακολουθήσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη διαδικασία προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.
Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι, το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας αναμένεται να κριθούν
πολλά, αφού θα είναι εξόχως δύσκολο – όχι όμως και απίθανο - όσοι δώσουν αρνητική ψήφο στην πρώτη ψηφοφορία να αλλάξουν γνώμη στην δεύτερη ή στην τρίτη ψηφοφορία.
Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα η πρώτη ψηφοφορία αναμένεται να εξελιχθεί σε «φιάσκο» για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού ακόμα και υπό τις ευνοϊκότερες συνθήκες τα «ΝΑΙ» που θα συγκεντρωθούν ξεκινούν από 162 και φτάνουν μέχρι 169 βουλευτές!
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ INFOGRAPHIC ΤΟΥ NEWSBOMB 
VOULI
Αν δεν αλλάξει κάτι είτε λόγω κάποιου ατυχήματος, είτε λόγω κάποιου θαύματος, η εκλογική δεξαμενή που θα κρίνει το αποτέλεσμα είναι βεβαίως το σύνολο των ανεξαρτήτων βουλευτών καθώς και οι δύο της ΔΗΜ.ΑΡ. (Τσούκαλης και Ψύρρας) που φέρονται ως ταλαντευόμενοι.
Οι ανεξάρτητοι είναι στο σύνολό τους 24 και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες :
1. Στην ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» που αριθμεί 17 μέλη και
2. Σε αυτούς που δεν εντάσσονται σε καμία Κ.Ο. και είναι συνολικά 7 άτομα.
Τα σίγουρα «ΝΑΙ» όλων των ανεξάρτητων είναι 7 (Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου, Παναγιώτης Μελάς, Γιάννης Κουράκος, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός) συνεπώς από τους 155 πάμε στους 161.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 127 «ΝΑΙ»
ΠΑΣΟΚ: 28 «ΝΑΙ»
ΣΥΡΙΖΑ: 71 «ΠΑΡΩΝ»
ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 16 «ΠΑΡΩΝ»
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 12 «ΠΑΡΩΝ»
ΚΚΕ: 12 «ΠΑΡΩΝ»
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 8 «ΠΑΡΩΝ» ΚΑΙ 2 ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: 9 «ΠΑΡΩΝ» - 4 «ΝΑΙ» ΚΑΙ 4 ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: 3 «ΝΑΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ» ΚΑΙ 3 ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Βύρωνας Πολύδωρας
Με αυτά τα δεδομένα, στην πρώτη ψηφοφορία, οι σίγουροι είναι μόνον 162!
Ακόμα όμως κι αν υποθέσουμε ότι όλοι οι αναποφάσιστοι εκ των ανεξαρτήτων ψηφίσουν θετικά, τότε το νούμερο ανεβαίνει στα 169 και με τους 2 αναποφάσιστους της ΔΗΜ.ΑΡ. πάμε στους 171!
Συνεπώς γίνεται αντιληπτό πως για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει όλοι όσοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν «ΠΑΡΩΝ» να… αλλαξοπιστήσουν και να περάσουν ως εκ θαύματος στο «ΝΑΙ», σενάριο που δεν μπορεί να αποκλειστεί διότι στην πολιτική όλα γίνονται.
Σαμαράς: Ψηφίστε πρόεδρο για να μην βγούμε από την Ε.Ε.
Μήνυμα προς τους βουλευτές εν όψει της σημερινής, πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στέλνει το Μαξίμου, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται πως η «αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».
Κουβέλης: «Λύτρωση» για την κοινωνία η προσφυγή στις κάλπες«Λύτρωση» για την κοινωνία η προσφυγή στις κάλπες
Η Δημοκρατική Αριστερά θέλει «να πορευτεί η χώρα προς εκλογές», καθότι στις κάλπες ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιες πολιτικές προτιμά, υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.
Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε πως η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα «λειτουργήσει λυτρωτικά» για την κοινωνία.
 http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ