Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ 22ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ..ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ.


Η έρευνα συνεχίζεται από αξιωματικούς της Ηπείρου που έχουν εξετάσει περισσότερα από 60 σενάρια για τον τρόπο και τον χώρο εξαφάνισης του νεαρού ενώ έχουν αναζητήσει υλικό από περισσότερες από 30 κάμερες. Τις τελευταίες ώρες έρευνα φέρεται να γίνεται και σε μία ομάδα αλλοδαπών που κινούνταν κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή και ορισμένοι από τους οποίους φέρεται να γνώριζαν τον νεαρό σπουδαστή.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν σφόδρα πιθανόν ο νεαρός να προχώρησε σε απονενοημένο
διάβημα πιθανόν κάτω από την πίεση που αισθανόταν για τη χαμηλή βαθμολογία του σε πρόσφατες εξετάσεις ή σε δεύτερη περίπτωση λόγω συνεχών περιπαικτικών σχολίων από συντοπίτες συμφοιτητές του.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όμως πιστεύουν ότι «οι αναφορές κυρίως από ΜΜΕ για την ενοχλητική συμπεριφορά των συμφοιτητών του είναι υπερβολικές και αρκετές φορές αντιφατικές. Δεν έχουν δε επιβεβαιωθεί από καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, ο 22χρονος αναχώρησε πεζός γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου από τη σχολή του με κατεύθυνση προς το κέντρο της ηπειρωτικής πόλης αφήνοντας στο δωμάτιό του το κινητό, το πορτοφόλι και τις τραπεζικές κάρτες του. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι -αντίθετα με ορισμένες ασαφείς μαρτυρίες- ο σπουδαστής δεν ξαναγύρισε από τότε στη σχολή του και τα ίχνη του χάνονται στο κέντρο της πόλης.
Οι ίδιοι θεωρούν κρίσιμο στοιχείο όσα διαμείφθηκαν στο τηλέφωνο που είχε ο 22χρονος με συγγενικό πρόσωπό του το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας της εξαφάνισής του. Εκεί φέρεται -σύμφωνα με ορισμένους αστυνομικούς- να υπήρξε συζήτηση για το θέμα της βαθμολογίας του αλλά και για άλλο ένα θέμα που δεν έχει διευκρινισθεί. Συγγενικό πρόσωπο του νεαρού φοιτητή ξέσπασε σε λυγμούς και αποκάλυψε τον έντονο διάλογο που είχαν λίγο πριν την εξαφάνιση για το θέμα των βαθμών.
Την ημέρα που χάθηκε φαινόταν ιδιαίτερα προβληματισμένος. Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ότι «το ίδιο συγγενικό πρόσωπο που τηλεφώνησε στον 22χρονο πάλι το απόγευμα της κρίσιμης ημέρας, μόλις δεν τον βρήκε έσπευσε να δηλώσει σε αστυνομικό τμήμα της Κρήτης την εξαφάνισή του, δίχως να περάσει χρόνος για να εξαντλήσει τις πιθανότητες να τον εντοπίσει σε φίλους, γνωστούς».
Όσον αφορά τις καταγγελίες για «καψώνια» που φέρεται να είχε δεχθεί ο 22χρονος από συντοπίτες του, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι «δεν υπάρχει καμία σαφής μαρτυρία. Πολλοί έχουν πει ότι το κρίσιμο στοιχείο για την εξαφάνισή του ήταν η επανεμφάνιση ενός παλιού συμφοιτητή του που του συμπεριφερόταν με βίαιο τρόπο και ο οποίος πλέον υπηρετούσε σε στρατόπεδο στα σύνορα με την Αλβανία. Όμως από την άρση του απορρήτου στο τηλέφωνό του δεν προέκυψε ότι το συγκεκριμένο κρίσιμο διάστημα ο σπουδαστής είχε απομακρυνθεί από το στρατόπεδο.
4004
Είχε αναφερθεί επίσης το ότι ίσως οι κρητικοί συμφοιτητές του μπήκαν στο δωμάτιό του και άρπαξαν κάποιο σημείωμα που θα εξηγούσε τους λόγους εξαφάνισής του. Όμως και αυτό δεν φαίνεται να τεκμηριώνεται από πουθενά…»
Οι αστυνομικοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην περιοχή της λίμνης Ιωαννίνων όπου εκφράζονται φόβοι ότι ίσως έπεσε ο άτυχος 22χρονος στην προσπάθειά του να θέσει τέλος στη ζωή του. Όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν ασχοληθεί με την έρευνα, «αν υποθέσουμε το απευκταίο, ότι έπεσε στη λίμνη για να βάλει τέρμα στη ζωή του, από προηγούμενες περιπτώσεις ξέρουμε ότι οι σοροί των άτυχων ανθρώπων ανασύρονται μετά από τρεις ημέρες έως ένα ή δύο μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ