Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Η ΠΙΘΑΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. ΚΡΥΟ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ .ΧΙΟΝΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ. ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ



Μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον του καιρού ως και τις τελευταίες μέρες του μήνα που διανύουμε, με κρύο καιρό ιδιαίτερα στην βόρεια και κεντρική χώρα, με κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ως και σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αλλά και με αρκετές καταιγίδες και βροχοπτώσεις στα πιο νότια τμήματα της χώρας μας.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

16-18/2 : Άστατος καιρός σε όλη την Ελλάδα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Πελοπόννησο, τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Χιονοπτώσεις και ψυχρός καιρός προβλέπεται για τη κεντρική κυρίως Μακεδονία, τη Θεσσαλία αλλά και τα πιο ημιορεινά και ορεινά τμήματα της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 200-400 μέτρα υψόμετρο. Θυελλώδεις βόρειοι,
βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν σε όλο το Αιγαίο πέλαγος αγγίζοντας τα 7-8 ίσως και 9 μποφόρ. Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί άνεμοι 6-7 το πολύ μποφόρ, θα πνέουν στη δυτική χώρα. Το κρύο θα είναι τσουχτερό στη κεντρική, ανατολική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα με παγετός τα βράδια και τα πρωινά.

19-21/2 : Καλοκαιρία σε όλη την Ελλάδα με ηλιοφάνεια αλλά και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα επικρατεί παγετός ιδιαίτερα στα πιο ημιορεινά και ορεινά τμήματα της βόρειας, βορειοδυτικής χώρας. Οι βοριάδες θα παραμείνουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο πέλαγος αγγίζοντας τα 5-6 ίσως τοπικά και τα 7 μποφόρ, αυτό κυρίως για τα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες, Κρήτης και Δωδεκάνησα).

22-25/2 : Από τις 22 περίπου Φεβρουαρίου ως και τις 24 ή 25 του ίδιου μήνα, θα υπάρξει σοβαρή ψυχρή εισβολή σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας, με μεγάλες πιθανότητες για αρκετές χιονοπτώσεις ως και σε πεδινά τμήματα της βόρειας αλλά και κεντρικής χώρας. Μεγαλύτερες οι πιθανότητες για χιόνια στην βόρεια παρά στη κεντρική Ελλάδα, ωστόσο αυτό θα προβλεφθεί με ακρίβεια λίγες μέρες πριν την εκδήλωση των φαινομένων. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν η κατά την διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας δηλαδή στις 23 Φεβρουαρίου ή προς τη Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Οι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις σε όλη την Ελλάδα αγγίζοντας και τα 8-9 ίσως και 10 μποφόρ ιδιαίτερα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να διαρκέσουν είτε από τις 23 ως τις 24 Φεβρουαρίου είτε από τις 24 ως τις 25 Φεβρουαρίου.

26-28/2 : Με επιφύλαξη, προβλέπουμε άνοδο της θερμοκρασίας με νότιους, νοτιοδυτικούς ανέμους ίσως και θυελλώδεις ανέμους ιδιαίτερα στο Ιόνιο, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες ή και βροχές στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ τα χιόνια πλέον θα πέφτουν μόνο στις κορυφές των βουνών ίσως και λίγο χαμηλότερα. Τα φαινόμενα δεν προβλέπεται να είναι ακραία στα τέλη του μήνα, ενώ στην υπόλοιπη ανατολική και νότια Ελλάδα θα επικρατήσει κυρίως καλοκαιρία με ήλιο και αραιές νεφώσεις.

 http://greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ