Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

<ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ> ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Γ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ
Πολύ θα ήθελα ένα πρόεδρο σαν εκείνο της Ουρουγουάης, έναν άνθρωπο που έκανε πράξη κάτι απολύτως αδιανόητο για τις ηγεσίες της γηραιάς ηπείρου – την εξουσία λατρεία - τον José Mujica.
Έναν άνθρωπο που απέδειξε, πως μπορεί ένας φτωχός και λιτός άνθρωπος να φτάσει στο ύπατο αξίωμα της χώρας του, που λατρεύτηκε από το λαό του, που έγινε παγκόσμιο ίνδαλμα, που χάριζε απλόχερα το μισθό του δίνοντας το παράδειγμα στους δεκτικούς ανθρώπους ολόκληρου του πλανήτη.
Έναν άνθρωπο που απέδειξε, πως η "Φτώχεια" δεν είναι ξένη προς την πολιτική, πράγμα αδιανόητο για τους «ηγέτες» της γηραιάς ηπείρου! Ο σκαραβαίος του εντυπωσιακότερος από τις λιμουζίνες των 750.000 €, χωρίς καταθέσεις στους λογαριασμούς του, χωρίς στρατιές φρουρών, χωρίς πολυτελείς επαύλεις και προεδρικά μέγαρα!

Αν έτσι αντιλαμβανόμαστε τους ανθρώπους που θέλουμε να μας εκπροσωπούν και να ασκούν εξουσία, τότε πράγματι χάσαμε την ευκαιρία ! Αποδείξαμε, ότι δεν μας αξίζει τέτοιος πρόεδρος για τη δημοκρατία μας ή τουλάχιστον, ότι δεν είμαστε έτοιμοι για την υπέρβαση.
Όμως συμμετείχα ενεργά και υπερψήφισα την εκλογή του νέου προέδρου της χώρας μας, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς υπεροψία και αίσθημα εκδίκησης, αποδείξαμε – σε ντόπιους και ξένους - πως επιδιώκουμε την ενεργό συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των ελλήνων στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την πρωτόγνωρη κρίση.
Η ψήφος δεσμεύει, και αυτόν που ψηφίζει, και αυτόν που ψηφίζεται. Επαρκώς γνωρίζουμε ποιον ψηφίσαμε, αλλά και ο νέος πρόεδρος γνωρίζει ποιοι τον εμπιστεύθηκαν. Το μήνυμα της ενότητας πέρασε στους πολίτες της χώρας, σε αυτή τη τραγική συγκυρία δεν περισσεύει κανείς, όλοι είμαστε παρόντες στη μάχη της επιβίωσης.
Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς μεμψιμοιρίες και παλινωδίες, εκεί θα κριθούμε, εκεί μας θέλει ο λαός γιατί εκεί μας έταξε. Η εντολή - απαίτηση σαφής, ούτε βήμα πίσω!


Αθήνα 18-02-2015
Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

1 σχόλιο:

  1. Πολύ άσχημο δείγμα πειθήνιου, άβουλου δηλωσία, που πειθαρχεί στις εντολές του μεγάλου τιμονιέρη, δώσατε, αγαπητέ. Ένας άνθρωπος σαν τον μνημονιακό Προκόπη Παυλόπουλο, θα μπορούσε να εκλεγεί με σχετική πλειοψηφία, και πολύ θα του ήταν. Αν κάνατε πίσω σ' ένα θέμα τόσο ανώδυνο, τι θα κάνετε αν ο αρχηγός σας σάς επιβάλλει να ψηφίσετε άδικα μέτρα, ό,τι και οι άλλοι "σοσιαλιστές"; Θα γράψετε ένα δακρύβρεχτο σχόλιο και θα ψηφίσετε "ΝΑΙ σε όλα"; Είναι τελικά κι ο ΣΥΡΙΖΑ μία από τα ίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ