Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Καθαρίστηκαν από εθελοντές του δήμου Αλεξάνδρειας οι εκβολές του Ποταμου Λουδία.

Στα πλαίσια της εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών που και φέτος διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξάνδρειας κι άλλους φορείς, καθαρίστηκαν οι εκβολές του ποταμού Λουδία την περασμένη Κυριακή.

Το έργο του καθαρισμού συντόνισαν ο Πρόεδρος του φορέα, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Θεμιστολής Κουϊμτζής, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Νικόλαο Μπρουσκέλη και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κλειδίου  Χαράλαμπο
Τσολάκη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί εθελοντές που μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από την Αλεξάνδρεια, όπως και πολίτες από την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου. Πήραν επίσης μέρος το Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου, η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξάνδρειας, η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Αλεξάνδρειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδίου "Φίλιππος” και μέλη του ποδοσφαιρικού συλλόγου “Εθνικός Κλειδίου” κι άλλοι φορείς από όμορους νομούς, όπως το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Κάθε είδους σκουπίδι αφαιρέθηκε από τις ομάδες των εθελοντών που δούλεψαν για πολλές ώρες με μεράκι. Οι καιρικές συνθήκες ήταν βολικές  για τους εθελοντές και τους βοήθησαν στο έργο τους. Η σπάνιας ομορφιάς περιοχή των εκβολών του Λουδία, γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου καθαρίστηκε με επιτυχία και μας περιμένει να την επισκεφθούμε.

Η 5η εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών συνεχίζεται αυτή την Κυριακή 29 Μαρτίου, με τον καθαρισμό του παράκτιου τμήματος του Δέλτα Αξιού (σε συνεργασία με το δήμο Δέλτα) και στις 26 Απριλίου με τον καθαρισμό του παραποτάμιου δάσους Αξιού στα Κουφάλια (σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκηδόνος και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Κουφαλίων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ