Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Β.Κωνσταντινόπουλος- Ψηφίζουμε ΟΧΙ.

 «ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ »



Μετά πέντε μηνών σκληρές
διαπραγματεύσεις που έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ από τις 27 του Γενάρη που ανέλαβε την διακυβέρνηση αυτού του τόπου  μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου που πάρθηκε η απόϕαση από τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο για το Δημοψήϕισμα, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Είδαμε έναν πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του  να δίνουν μια μεγάλη μάχη με την νωπή εντολή του Ελληνικού λαού ανά χείρας, να πρωτοτυπεί πράγματι και  να προσπαθεί ίσως για πρώτη ϕορά να εϕαρμόσει αυτά που έταξε στον Ελληνικό Λαό.

Τι έλεγε όμως αυτή η εντολή του Ελληνικού Λαού; Έλεγε να διαπραγματευτεί σκληρά με τους ηγέτες της Ευροζώνης και να πετύχει μια επωϕελή συμϕωνία μέσα στο Ευρώ. Η συμϕωνία αυτή,  θα είχε  σαϕώς  κάποια μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να παρθούν στην Ελλάδα (όπως αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, εκσυγχρονισμός δημοσίου τομέα κλπ), αλλά που  δεν θα αυξάνουν όμως την ύϕεση και που θα συνοδεύονται με  μια λύση για το χρέος και με ένα αναπτυξιακό πακέτο για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

Τελικά  ο πρωθυπουργός το πέτυχε αυτό ; Σίγουρα δεν το πέτυχε όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε στην συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ  την Δευτέρα 29-06-2015. Τι πέτυχε όμως πέτυχε μαζί με τους συνεργάτες του να αναδειχθεί το πρόβλημα παγκοσμίως να έχει την υποστήριξη πολλών λαών και την υποστήριξη του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού Λαού.

Αϕού ο λαός που έχει άριστο αισθητήριο βλέπει έναν νέο Πρωθυπουργό που παλεύει γι αυτά  που υποσχέθηκε στις εκλογές, δεν τον κοροϊδεύει,  δεν γαντζώνεται στην καρέκλα και σε πέντε μόνο μήνες μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής ασϕυξίας να εϕαρμόζει αρκετά από αυτά που υποσχέθηκε.

Μήπως όμως ο Πρωθυπουργός είναι ανεύθυνος και παίζει την χώρα και τον λαό στα ζάρια όπως έντεχνως  προσπαθούν να περάσουν τα πιο πολλά  μέσα ενημέρωσης , οι εκπρόσωποι των δανειστών και της «ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΑΣ» μειοψηϕίας συνεπικουρούμενοι από τους εκπροσώπους του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ » που έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως(Βλέπε Γερμανία).

Μήπως τελικά ο πρωθυπουργός είχε το σενάριο της ρήξης στο μυαλό του από την αρχή  και δεν ήθελε συμϕωνία με τους θεσμούς;  Όχι γιατί, εάν ίσχυε αυτό δεν θα είχε καταθέσει  στους θεσμούς πρόταση , υπογραμμένη από τον ίδιο με μέτρα 8 δις Ευρώ για την διετία 2015-2016, με πολλά αυτά υϕεσιακά και έξω από το πρόγραμμα και τη ϕιλοσοϕία της αριστεράς.

Είναι ευθύνη του κυρίου Τσίπρα και των συνεργατών του η αποτυχία για την υπογραϕή μιας βιώσιμης συμϕωνίας με τους θεσμούς ή των ίδιων που έχουν τελείως διαϕορετική ϕιλοσοϕία στη διευθέτηση   του χρέους και σε άλλα θέματα ; Αυτός δεν ήθελε μια συμϕωνία ή οι θεσμοί ζητούσαν κάθε λίγο και λιγάκι κάτι διαϕορετικό αϕού όπως αποδείχτηκε δεν ήθελαν τελικά την συμϕωνία; Οι κύριοι της Ευρώπης θέλανε να τιμωρήσουν την αριστερή κυβέρνηση του Κυρίου Τσίπρα με το να υπογράψει μια επαίσχυντη συμϕωνία, έτσι ώστε να  τον εξευτελίσουν να μην μπορεί να την περάσει από την βουλή, να αντιδράσει ο λαός και να γίνει η μοναδική αριστερή παρένθεση στην Ευρώπη.

Βλέποντας αυτά ο κύριος Πρωθυπουργός, έπραξε ΑΡΙΣΤΑ προσϕεύγοντας σε δημοψήϕισμα την Κυριακή 05 Ιουλίου για το εάν ο Λαός θέλει την ΚΑΤΑΘΕΤΙΜΕΝΗ συμϕωνία με του θεσμούς ή όχι. Γιατί η δύναμη του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στη Δημοκρατία,  πηγάζει από τον Λαό και μόνο απ΄ αυτόν και όχι από κάποια συμϕέροντα. Στην δημοκρατία θα πρέπει  να αποϕασίζουν οι λαοί μόνοι τους και για τις τύχες τους για τα σοβαρά θέματα, αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Γιατί όμως κάποιοι δεν θέλουν την προσϕυγή στον Λαό  τι ϕοβούνται πια συμϕέροντα εξυπηρετούν ;

 Ο Λαός την προσεχή Κυριακή πρέπει να ξεπεράσει τον ϕόβο και να ψηϕίσει ΟΧΙ στην συμϕωνία που προτείνει το Διευθυντήριο των Βρυξελών , να μην υποταχθεί στις επιταγές του ξένου και του ντόπιου κεϕαλαίου, γιατί μόνο έτσι θα εξασϕαλίσει το μέλλον της Ελλάδας.

Με το ΟΧΙ ενός ολόκληρου  Λαού  ο αναβαπτισμένος Πρωθυπουργός την Κυριακή το βράδυ ή τις επόμενες μέρες, θα έρθει σε μια επωϕελή συμϕωνία με τους θεσμούς γιατί και αυτοί δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια στις αποϕάσεις ενός ολόκληρου ΛΑΟΥ και κάτω από την πίεση και των γεγονότων που θα ακολουθήσουν,  θα συμϕωνήσουν σε μια βιώσιμη συμϕωνία με προοπτική.

Δεν πρέπει όλοι να ξεχνάνε ότι, η  Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη είναι η καρδιά της  Ευρώπης είναι η κοιτίδα του πολιτισμού και χωρίς την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανάπηρη.

Γι αυτό στις 5 του  Ιουλίου:



ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΛΕΜΕ  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ









                     ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ