Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ξεκινά σημερα Πέμπτη τις εργασίες του στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής, το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 30 Αυγούστου 2015.Αποδοκιμάζουν την απόφαση της ΠΕΝΑ να δεχτούν ως χορηγό την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» στο 22ο πανελλήνιο συνέδριο, οι ενώσεις νέων αγροτών των νομών Κιλκίς, Ημαθίας, Σερρών, Αχαΐας και Λακωνίας.

Με τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική ανάπτυξη» και με σύνθημα «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση», ξεκινά την Πέμπτη τις εργασίες του στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής, το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 30 Αυγούστου 2015.
 Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών θεωρεί πως η παρουσία στο συνέδριο των αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και όλων όσοι ασχολούνται με τη γεωργία είναι ύψιστης σημασίας, καθώς θα έρθουν κοντά με τους αγρότες όλης της χώρας, θα χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης απέναντι στα προβλήματα του κλάδου, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο των νέων αγροτών θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες:
·        Θα ενημερωθούν για τους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, τη σχέση της τοπικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, τη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πρωτογενή τομέα, τα ζητήματα της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα, την ανάπτυξη προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και η απασχόληση μέσω της ανάπτυξης αγροτουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής.
·        Θα συμμετάσχουν σε έναν διαρθρωμένο διάλογο καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τις πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος αλλά και τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου.
·        Θα σχεδιάσουν δράσεις συνεργασίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιοχών τους
·        Θα συμμετάσχουν σε μία διαδικασία μάθησης με εισηγητές πανεπιστημιακού επιπέδου
·        Θα ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως τη φορολογία των αγροτών
·        Θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην 1η Έκθεση ΠΕΝΑ Αγροτικών Μηχανημάτων- τοπικών προϊόντων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου στο δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.
Στις εργασίες του Συνεδρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη των δύο υπουργείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπρόσωποι των ερευνητικών ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων της χώρας μας.


Αποδοκιμάζουν την απόφαση της ΠΕΝΑ να δεχτούν ως χορηγό την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» στο 22ο πανελλήνιο συνέδριο, οι ενώσεις νέων αγροτών των νομών Κιλκίς, Ημαθίας, Σερρών, Αχαΐας και Λακωνίας.Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σύσσωμες οι Ενώσεις Νέων Αγροτών Κιλκίς, Ημαθίας, Σερρών, Αχαΐας και Λακωνίας πληροφορηθήκαμε ότι στο 22ο πανελλήνιο συνέδριο νέων αγροτών που διοργανώνει η ΠΕΝΑ (Πανελλήνια ένωση νέων αγροτών) που θα λάβει μέρος στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στις 27-30 Αυγούστου 2015 χρυσός χορηγός  θα είναι η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ». Θεωρούμε την αποδοχή της χορηγίας από την ΠΕΝΑ αντιφατική και παράτολμη ενέργεια, καθώς η εν λόγω εταιρεία αποτελεί εμπόδιο για την αγροτική επιχειρηματικότητα, και την αειφόρο γεωργία με σοβαρές περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες τόσο στην περιοχή των Σκουριών Χαλκιδικής όσο και στην περιοχή των Κρουσσων και Πάικου Κιλκίς. Ανακοινώνουμε λοιπόν πως για τους παραπάνω λόγους δεν θα λάβουμε μέρος στο συνέδριο και δεν στηρίζουμε την εν λόγω διοργάνωση της ΠΕΝΑ. Ο ρόλος του αγρότη δεν περιορίζεται μόνο στα όρια της παραγωγικής δραστηριότητας, καθώς ο αγρότης έχει την υποχρέωση να φροντίζει και προστατεύει το περιβάλλον.
Τα Δ.Σ. ΕΝΑ ΚΙΛΚΙΣ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΑΧΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ