Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ερωτηση του βουλευτη Ημαθιας της ΛΑΕ Κ Λαπαβιτσα για το γυμνασιο στο Πλατυ Ημαθιας.

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Λαϊκής Ενότητας Ν. Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας απευθυνόμενος στον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για το αν προτίθεται να προβεί στην άμεση καιοριστική ανάκληση
της απόφασης κατάργησης σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (99838/Δ4, ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011), και ειδικότερα του γυμνασίου Πλατέος, και την πλήρη επανένταξή τους σε μόνιμη λειτουργία.
Το Γυμνάσιο Πλατέος, είναι ένα ιστορικό γυμνάσιο στην περιοχή της Ημαθίας, καθώς η λειτουργία του ξεκίνησε πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα παραμένει ένα από τα πλέον δυναμικά γυμνάσια στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας.

Η σχολική μονάδασυγκεντρώνει 150 περίπου μαθητές από το Πλατύ και τα γειτονικά χωριά, διαθέτει απρόσκοπτη και άμεση πρόσβαση για μαθητές και καθηγητές με πολλαπλά μέσα συγκοινωνίας και η χωρητικότητά του πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας, αλλά και την ικανότητα κάλυψης ευρύτερων εκπαιδευτικών αναγκών (σύμφωνα με τα δεδομένα του προγράμματοςτου Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ «Αποτύπωση Σχολικής Μονάδας», αναφορικά με το μαθητικό πληθυσμό ανά αίθουσα, τα γραφεία των καθηγητών, τα εργαστήρια και τους λοιπούς χώρους).

Με την αιφνίδια και αναίτια απόφαση της τότε υφυπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου (99838/Δ4, ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011),για την οποία σύσσωμη η τοπική κοινωνία εξέφρασε την έντονη αντίρρησή της με πλήθος κινητοποιήσεων και αγώνων (ανακοινώσεις στον Τύπο, καταλήψεις της σχολικής μονάδας επί μήνες, αποκλεισμός των γραμμών του ΟΣΕ, διοργάνωση συναυλιών αλληλεγγύης και συνεχή διαβήματα στα υπουργεία και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας) καταργείται το γυμνάσιο Πλατέος ως μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έκτοτε, με απόφαση που λαμβάνεται κάθε χρόνο από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας, αναστέλλεται η εφαρμογή της απόφασης, χωρίς όμως να δίνεται οριστική λύση σε αυτό το καθεστώς ομηρίας του σχολείου και χωρίς να δίνεται οριστική λύση στο θέμα της μόνιμης λειτουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ