Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ.ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ.ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Ετοιμοι για ολα οι αγροτες της Ημαθιας θα δωσουν δυναμικο παρον αυριο το πρωι ενω προστίθενται συνεχώς δυνάμεις στον κόμβο της Κουλούρας, όπου εξακολουθούν να παραμένουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα.Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας -από την Πρωτοβουλία Αγροτών και την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα.
Αντιπροσωπεία τους από την Ημαθία θα μεταβεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στην Αθήνα για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.
Όπως τόνισε  ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βεροίας κ. Τάσος Χαλκίδης, υπήρξε ενημέρωση
από το γραφείο του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι ο υπουργός θα λείπει από την Αθήνα για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καβάλα και ως εκ τούτου η συνάντησή μαζί του θα μπορούσε να γίνει το πρωί της Πέμπτης. 
«Αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο θα μεταβεί αντιπροσωπεία μας, το πρωί της Πέμπτης, για να τον ενημερώσουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στο να φορολογηθούμε με έναν δίκαιο και λογικό τρόπο, αλλά και για να τον προειδοποιήσουμε ότι με τα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλλουν οι αγρότες θα σβήσουν, δεν θα μείνει κανείς στην ύπαιθρο για να καλλιεργεί τη γη», εξήγησε ο κ. Χαλκίδης.
Αποκάλυψε ακόμη πως από την πλευρά των παραγωγών επιχειρείται προσπάθεια «να κλείσουμε κι ένα ραντεβού με τον κ. Κατρούγκαλο, γιατί εάν ισχύουν όσα ψιθυρίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι ο ΟΓΑ θα υπαχθεί, τελικά, στο ΙΚΑ τότε η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο, καθώς ήδη πάνω από το 40% - 50% των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ δεν μπορούν να καταβάλουν τις σημερινές εισφορές». Από το γραφείο του υπουργού Εργασίας, πάντως, δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια επίσημη ενημέρωση για το αν και πότε μπορεί να οριστεί αυτή η συνάντηση με τους παραγωγούς της Ημαθίας. 
Μεγάλη πορεία μέσα στη Βέροια
Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη, την ώρα που θα γίνεται η συνάντηση με τον κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, στον
κόμβο της Κουλούρας, με τη συνδρομή και αγροτών από τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη και την Πέλλα, όπως και αυτοδιοικητικών, εμπόρων και εργαζομένων του νομού, να οργανωθεί μεγάλη κινητοποίηση ως μοχλός πίεσης, είτε με συμβολικό αποκλεισμό για κάποιες ώρες της κυκλοφορίας πάνω στην Εγνατία Οδό, είτε με πορεία των μηχανημάτων μέσα στην πόλη της Βέροιας. «Από εκεί και πέρα, θα δούμε τι θα κάνουμε σε γενική συνέλευση η οποία στην όποια απόφασή της θα λάβει υπόψη της και τα αποτελέσματα από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βεροίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ