Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μπλοκο Ρωσίας στα τουρκικά αγροτικά προϊόντα.

Ακατάλληλο το 15% των τουρκικών αγροτικών προϊόντων λέει η Ρωσία που έχει διακόψει τις εισαγωγές.
Την ενίσχυση των ελέγχων της στα γεωργικά προϊόντα και τα
τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία, αποφάσισε η Μόσχα, επικαλούμενη παραβιάσεις υγειονομικών κανόνων.

Σε ανακοίνωση του - δύο ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκια, ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Αλεξάντρ Τκατσόφ κάνει λόγο για «επανειλημμένες παραβιάσεις των ρωσικών κανονισμών από τους Τούρκους παραγωγούς» οι οποίες μπορεί να αφορούν το 15% των γεωργικών προϊόντων που εισάγονται στη χώρα.

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε από το Παρατηρητήριο για την Ασφάλεια των Τροφίμων Rosselkhoznadzor να ενισχύσει τους ελέγχους έπειτα από την έρευνα του υπουργείου Γεωργίας που έδειξε ότι σχεδόν το 15% των εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από την Τουρκία δεν πληρούν τους ρωσικούς κανονισμούς.Η Τουρκία εξάγει κυρίως λαχανικά, φρούτα και προϊόντα κρέατος στην Ρωσία.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το πρακτορείο Interfax είχε μεταδώσει πως η Ρωσία θα απαγορεύσει την εισαγωγή πουλερικών από Τούρκο προμηθευτή από την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα daily sabah, η ρωσική πλευρά έχει διακόψει την εισαγωγή των τούρκικων προϊόντων στη χώρα, δύο ημέρες μετά τη συντριβή ρωσικού βομβαρδιστικού το οποίο καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Μάλιστα, οι Ρώσοι πελάτες τους προφασίζονται μια σειρά δικαιολογιών για να μην δεχτούν τα προϊόντα τους. Οι Ρώσοι απορρίπτουν ακόμα και τα φορτηγά που δεν έχουν τούρκικες πινακίδες αλλά κουβαλούν τούρκικα προϊόντα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο, Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ