Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Σερβος πρόεδρος: “Απαράδεκτη πράξη η κατάρριψή του Ρωσικού μαχητικού – Η Τουρκία παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο.

Την πλήρη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον ρωσικό λαό… και την ρωσική πολιτική ηγεσία έδωσε ο Σέρβος πρόεδρος Tomislav Nikolic μιλώντας στο Sputnik
Serbiaαναφορικά με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού.



«Η καταδίκη της απαράδεκτης πράξης της Τουρκίας είναι αυτονόητη. Η χώρα αυτή έχει χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να εμποδίσει την καταστροφή των τρομοκρατών, καταστροφή η οποία δεν απέχει πλέον μακριά μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ επιπρόσθετα εμπλέκει και τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας», είπε μεταξύ άλλων ο Σέρβος πρόεδρος.

Ο ίδιος τόνισε πως ένα τέτοιο συμβάν δεν έπρεπε να είχε συμβεί αναφέροντας στο σημείο αυτό τις πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά λέγοντας πως αυτές επιλύονταν πάντα με διπλωματικά μέσα.

«Όταν οι συριακές δυνάμεις κατέρριψαν το τουρκικό μαχητικό, η Τουρκία είχε πει ότι παρά το γεγονός αυτό που ήταν αρνητικό όλα μπορούσαν να διευθετηθούν με διπλωματικά μέσα ή με ένα τηλέφωνο αν και το τουρκικό μαχητικό ήταν πάνω από 10 λεπτά εντός του συριακού εναέριου χώρου.

Αυτή τη φορά το ρωσικό ήταν μόλις για 17 δευτ. και η Τουρκία δεν έχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι το ρωσικό αεροσκάφος ήταν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου, ούτε ότι επικοινώνησε με τον πιλότο ή με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πολύ \σοβαρό για τη Ρωσία ώστε να προτείνει κάποια χειρονομία συμφιλίωσης» είπε ακόμη ο Nikolic για να συμπληρώσει.

«Η Τουρκία πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση γιατί αυτή είναι ο ένοχος. Μην περιμένετε από την Ρωσία να κάνει προσφορά φιλίας σε αυτόν που ευθύνεται για το επεισόδιο και μάλσιτα δεν εμφανίζει κανένα σημάδι μετάνοιας ή εγγύησης ότι κάτι τέτοιο δε θα ξανασυμβεί».

Τέλος ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κάνει εναντίον της τρομοκρατίας η οποία σκοτώνει την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ