Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΕΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ.

Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ανακοινώνει ότι στα ΣΕΑ Πλατάνου (περιοχή Αλεξάνδρειας Ημαθίας) έχουν εγκλωβιστεί περίπου 400 πρόσφυγες με τάση συνεχούς αύξησης.
 
Το πρόβλημα είναι σοβαρό και όσο περνάνε οι μέρες θα γίνεται σοβαρότερο. Η κατάσταση είναι πιεστική, αφού οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη τροφής αλλά και απαραίτητων ειδών ατομικής υγιεινής, καθώς υπάρχουν και πολλά παιδιά που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.
 
Κάτοικοι της περιοχής από κοινού με την  Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας  κάνουν έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.  Πάνες για τα μωρά ηλικίας από 1 ως και 5 ετών καθώς και μωρομάντηλα. Μπισκότα σε συσκευασία, κρουασάν και σοκολάτες. Σερβιέτες για τις γυναίκες. Μπουφάν για παιδιά και ενήλικες, χυμούς, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, γάλατα, κρέμες για μωρά, ρούχα για μωρά.
 
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να πάνε τα είδη που συγκεντρώνουν, στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, στο καφέ Garden, από το πρωί ως και τις 2 το μεσημέρι.
 
 Την ημέρα της διανομής όσοι μπορούν ας παραβρίσκονται στο χώρο των ΣΕΑ Πλατάνου για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσταση.
 
 Επίσης, γίνεται έκκληση στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας να στείλει παιδιάτρους στα ΣΕΑ Πλατάνου για να εξετάσουν και να χορηγήσουν φάρμακα σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο σε μικρά παιδιά που ήδη είναι άρρωστα. Είναι επείγον και πρέπει να ανταποκριθούν οι τοπικοί γιατροί και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ