Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκε η πολιτική εκδήλωση και η ημερίδα με θέμα «Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;» στη Θεσσαλονίκη με Ομιλητές Όσκαρ Λαφοντέν, Κώστα Λαπαβίτσα.

Στις 26 Απριλίου το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ΕΔΕΚΟΠ) διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν κοινωνικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία και αλλού.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου με πολιτική εκδήλωση στον κατάμεστο κινηματογράφο Αλέξανδρο (https://www.youtube.com/watch?v=BT1DCA_AW5g&noredirect=1). Ομιλητές ήταν ο Όσκαρ Λαφοντέν, ηγετικό στέλεχος της γερμανικής αριστεράς και πρώην Υπουργός Οικονομικών και ο Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πρώην βουλευτής. Παραβρέθηκε πλήθος νεολαίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Συκεών και πρώην βουλευτές.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι η λειτουργία της ΕΕ και την ΟΝΕ έχει κάνει το μέλλον της Ευρώπης ιδιαίτερα σκοτεινό και επικίνδυνο. Απαιτείται η τόνωση της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατίας, προϋπόθεση για τις οποίες αποτελεί η απαλλαγή της Ευρώπης από την αποτυχημένη νομισματική ένωση.
Οι εκδηλώσεις εγκαινίασαν με μεγάλη επιτυχία το ΕΔΕΚΟΠ, το οποίο έχει δύο στόχους. Πρώτον, να παράγει άρτια τεκμηριωμένο έργο υψηλού επιπέδου που θα παρεμβαίνει στην πολιτική συζήτηση στην Ευρώπη. Δεύτερον, να συνδυάζει την επιστημονική ανάλυση με στοχευμένες πολιτικές εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες.

EReNSEP
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 231 555 7220
erensep.thess@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ