Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Κίνηση γύρω στα επιτραπέζια ροδάκινα έφερε η έλλειψη σε Ισπανία και Ιταλία.Καλη η αρχη για τις πρωιμες ποικιλιες και ελπιδες για αναλογη πορεια και στην συνεχεια.Σχολιο.

Σχολιο Σαιτ
Για μια ακόμη φορα πέσαμε μεσα στις προβ λεψεις και αναλύσεις μας οσον αφορα στην φετινη σαιζον στα Επιτραπέζια Ροδακινα οταν και γράφαμε πριν απο μερικούς μήνες πρώτοι εμεις για μια καλή πορεια φέτος λογω των ζημιών που έπαθαν στις ανταγωνίστριες χωρες.Οσοι μας δια βαζουν ξερουν οτι κάνουμε μια προσέγγιση καλη και αυτο αποδεικνύεται και φετος.Ελπίζουμε να παει ετσι καλα ολη η σαιζον για το Ελληνικό Ροδάκινο οσο εχει απομείνει μετα και τις
πρόσφατες καταστροφές.

 Αισθητό είναι το ενδιαφέρον για τα ελληνικά επιτραπέζια ροδάκινα από ευρωπαϊκές αγορές λόγω ενδεχομένως και της διαφαινόμενης μειωμένης φετινής παραγωγής τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ιταλία, όπως καταδεικνύουν και δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με αρκετούς συντελεστές της αγοράς, οι τιμές για τους Έλληνες παραγωγούς προβλέπονται καλύτερες από την περσινή σεζόν, που στη Νάουσα ήταν για παράδειγμα, στα 30 λεπτά το κιλό κατά μέσο όρο.
 Η φετινή ζήτηση φάνηκε από τη Freskon, ήδη πριν την αρχή της συγκομιδής, όπου «αρκετοί αγοραστές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για πολύ περισσότερες ποσότητες από άλλες χρονιές», λέει στο Agronews o διεθυντής του Α. Σ. Μέσης, Παύλος Κόλβατζης.
Να σημειωθεί ότι στην Ισπανία αναμένουν μειωμένη παραγωγή σε σχέση με το ’15, καθώς ο Νότος επλήγη από παγετούς, με τους καλλιεργητές να ελπίζουν ότι η παραγωγή, γενικότερα πυρηνόκαρπων θα μειωθεί μόνο 15-20% σε σχέση με το ’15.
Χαμηλότερη παραγωγή αναμένεται και στην Ιταλία, όπου έχει μειωθεί, επίσης, η καλλιεργούμενη έκταση. Συγκεκριμένα, στη νότια Ιταλία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Freshplaza, κάποιες περιοχές έχουν ήδη προχωρήσει σε εκτιμήσεις, που κάνουν λόγο για 7% πτώση σε σχέση με το ’15 και 6% σε σχέση με το μέσο όρο του ’10-’14.

 http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ