Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Eπιθεση εξαπελυσε ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Γ Καρασμάνης κατά ΕΛΓΑ στη Βουλή για τις αποζημιώσεις στις δενδρώδεις από ακαρπία και καρπόπτωση.

Το τεράστιο πρόβλημα της ακαρπίας και της καρπόπτωσης που κυριολεκτικά καίει χιλιάδες δενδροκαλλιεργητές φυλλοβόλων έθεσε
ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Καρασμάνης στη βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο συνεταιρισμών, η ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε.
Ο κ. Καρασμάνης καυτηρίασε την τακτική του ΕΛΓΑ που αναγνωρίζει τις ζημιές αλλά, έξω από κάθε
λογική, δεν αποζημιώνει τους πληγέντες γιατί… αποδίδει τις ζημιές σε άλλα αίτια!
Υπέδειξε δε στον Υπουργό κ. Αποστόλου την απλούστατη λύση στο πρόβλημα: Το άρθρο 71 του Ν. 4235 που τον Φλεβάρη του ’14 με τροπολογία του ίδιου του Γιώργου Καρασμάνη (ως Βουλευτή τότε) που ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα Κόμματα και που ορίζει ότι ακαρπία και καρπόπτωση καλύπτονται ασφαλιστικά, από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχονται. Ζήτησε μάλιστα από τον νυν Υπουργό την εφαρμογή του.
Για να δώσει δε "ένα μέτρο σύγκρισης του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με την αδιαφορία της σημερινής συγκυβέρνησης", ανέφερε ότι, "στο μόλις 6μηνο διάστημα της δικής του υπουργίας":
• Για να αντισταθμιστούν οι οικονομικές απώλειες γεωργών και κτηνοτρόφων από δυσμενή κλιματικά φαινόμενα και ζωικές ή φυτικές ασθένειες, δημιουργήθηκε (με προσωπική του παρέμβαση) στα πλαίσια του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ένα ειδικό μέτρο για τη στήριξη της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής. Το μέτρο ξεκινούσε με προϋπολογισμό δέκα εκατομμύρια και είχε τη διαβεβαίωση της Κομισιόν ότι, μετά την έγκριση εμπεριστατωμένης μελέτης, ο προϋπολογισμός θα ανερχόταν στα 200 εκατομμύρια! Αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτό το μέτρο το… κατήργησε!!!
• Στο ίδιο Πρόγραμμα, έχουν μπει 45 εκατομμύρια για επενδύσεις σε αντιχαλαζική και αντιβρόχινη προστασία (τουλάχιστον αυτό δεν το κατήργησαν). Οι παραγωγοί που θα συμμετέχον σε αυτό το μέτρο, θα ενισχύονται με εξαιρετικά ποσοστά: 80% για μεμονωμένους παραγωγούς και 100% για τα μέλη των Ο.Π.
«Δώσαμε – και κερδίσαμε – αυτές τις μάχες», κατέληξε ο Γιώργος Καρασμάνης, «διότι πεποίθησή μας είναι να κρατήσουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο στην ύπαιθρο… Και για να τον κρατήσουμε, βασική προϋπόθεση είναι να του διασφαλίσουμε την παραγωγή του, το εισόδημά του – δηλαδή την επιβίωσή του»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ