Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΒΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ 50ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ.

Το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος Ημαθίας βεβαίωσε σήμερα (σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012) το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ στον Κυριάκο Π. που σκότωσε χτυπώντας μέχρι θανάτου ένα κουτάβι χθες το απόγευμα στην αυλή του σπιτιού στο Πλατύ.
To ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου επειδή μπήκε στην αυλή του!
Ο 50χρόνος δράστης, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Βάσω Τάκη, που είναι δικηγόρος και
πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας «ΖΩ.Η.», σήμερα δικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και ποινή φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή. Πλέον την επικύρωση του προστίμου των 30.000 θα κάνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Η διαδικασία επιβολής και κύρωσης του διοικητικού προστίμου
PlatyImathiasKoutavaki (2)
Το πρόστιμο το βεβαιώνει το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, όπως ορίζει η νομοθεσία, και το επικυρώνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφέρειας ή του αρμόδιου Δήμου αφού ακούσει την ένσταση που μπορεί να καταθέσει ο δράστης.
prostimo30000euro30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για κάθε ζώο που θανατώνεται ή κακοποιείται ορίζει ο νόμος...
Το πρόστιμο στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του παραβάτη για τα περαιτέρω. Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):
- κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.
- χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.
Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.
www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ