Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τραγωδια..Νεκρός ο 9χρονος Βασίλης που αγνοείτο στο Βουραϊκό - O θρήνος του πατέρα.

Οι κραυγές της μάνας και ο μονόλογος του πατέρα ήταν το μόνο που ακουγόταν για ώρα σε όλο το Βουραϊκό....
Οι σκηνές που συνόδευσαν την ανάσυρση του 9χρονου παιδιού, λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, τη μεταφορά του αρχικά στο συρμό του οδοντωτού και την παραλαβή του στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέπεμπαν σε αρχαία τραγωδία.
Ο πατέρας του 9χρονου Βασίλη δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη. Έχοντας με το ζόρι τις
αισθήσεις του μονολογούσε: «Είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου...».
Το σιφόνι
Το σημείο όπου ο 9χρονος Βασίλης έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Βουραϊκό σε βάθος 15 μέτρων, θεωρείται το ποιο δύσκολο του περάσματος αλλά και του ποταμού.
Η γέφυρα έχει στηθαία, με εξαίρεση ένα μικρό άνοιγμα το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο για να περνάει από εκεί αν χρειαστεί ο ελεγκτής . Ακριβώς κάτω από τη γέφυρα περνάνε με μεγάλη ορμή τα νερά του Βουραϊκού, τα οποία σε εκείνο το σημείο σχηματίζουν μιας απίστευτης ισχύς δίνη, που ακόμα και ο πιο εκπαιδευμένος σε θαλάσσια σπορ είναι αδύνατο να την προσεγγίσει εάν δεν είναι δεμένος και δεν έχει την υποστήριξη και άλλων ατόμων.
Από το σημείο αυτό και μετά τα νερά του Βουραϊκού «χάνονται» και εμφανίζονται ξανά σε ένα άνοιγμα σε απόσταση 100 μέτρων.
Πού βρέθηκε ο άτυχος Βασίλης
Οι δύτες ειδοποιήθηκαν στις 16:00 το απόγευμα και σε χρόνο ρεκόρ -λόγω της απόστασης και της αναγκαίας προετοιμασίας- στις 18:00, είχαν «βουτήξει». Ο εντοπισμός του μικρού Βασίλη έγινε ακριβώς μέσα στη δίνη με τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού να τον περιστρέφουν σε εκείνο το σημείο με απίστευτη ταχύτητα. Λόγω της δύναμης των νερών και της επικινδυνότητας η ανάσυρση του άψυχου κορμιού του 9χρονου άργησε να γίνει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μικρός προσπάθησε να παλέψει με τα νερά γι΄ αυτό και βρέθηκε με τα χέρια σηκωμένα. Να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για λίγο -τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του- ακούστηκε το κλάμα του.
Πηγή: Patrastime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ