Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "H Κυβέρνηση, κλείνει το μάτι και ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή"

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, που ενθαρρύνουν τη φοροδιαφυγή, αντί να τη χτυπούν, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«H Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, κλείνει
το μάτι και ουσιαστικά ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετέτρεψε χθες τη Βουλή σε πλυντήριο για τις ευθύνες της στο ζήτημα της φοροδιαφυγής.
Με τροπολογία που κατέθεσε ουσιαστικά οδηγείται σε παραγραφή η συντριπτική πλειοψηφία των 36.000 ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ. Εκεί οδήγησε η διάλυση του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, που επέβαλε η Κυβέρνηση Τσίπρα.
Επιπλέον, η Κυβέρνηση ''παγώνει'' την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την ίδια ώρα που επιβάλλει νέες, εξοντωτικές, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ.
Προφανώς, η Κυβέρνηση αντισταθμίζει την έλλειψη βούλησης και την αδυναμία της να συλλάβει τη φοροδιαφυγή, με την επιβολή υπερφορολόγησης σε όλους τους Έλληνες.
Αυτή είναι η αντίληψη της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Μια αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή αντίληψη, που διαλύει την πραγματική οικονομία και φτωχοποιεί τους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ