Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Πιερια - Μηχάνημα για τα ΑΜΕΑ τοποθετηθηκε σημερα στην παραλια στους Νεους Πόρους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρέδωσε σήμερα στο Δήμο Δίου – Ολύμπου και στο Δήμαρχο, Κώστα Δημόπουλο, το ελληνικό πατενταρισμένο σύστημα SEATRAC που διευκολύνει την πρόσβαση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα σε παραλία του Δ.Δ. Νέων Πόρων.
Κώστας Δημόπουλος, Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου: Παραλάβαμε σήμερα από την Περιφερειακή
Ενότητα Πιερίας το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC που δίνει την ελευθερία στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, να χαρούν με ευκολία και ασφάλεια τις ακτές μας. Αυτό το έργο, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, δεσμευόμαστε ότι θα είναι η αρχή από μια σειρά έργων και δράσεων για τους δημότες και επισκέπτες ώστε να γνωρίσουν τις όμορφες προκλήσεις του τόπου μας. Εξάλλου αποδεικνύουμε καθημερινά την κοινωνική ευαισθησία που μας διέπει.
ΑΜΕΑ μηχάνημα1
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, παρέδωσε την πρώτη μονάδα μη μόνιμης συναρμολογούμενης διάταξης ‘SEATRAC’ στο Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, Κώστα Δημόπουλο, που εγκαταστάθηκε σε ακτή του Δ.Δ. Νέων Πόρων.
Οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα βρίσκονται από σήμερα 18 μέτρα πιο κοντά στη θάλασσα, καθώς είναι το μεγαλύτερο σύστημα “SEATRAC” που έχει εγκατασταθεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.
Η επιλογή της θέσης έγινε από τη Δημοτική Αρχή έτσι ώστε να επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ και ταυτόχρονα να είναι δίπλα σε σταθμό ναυαγοσώστη, ενώ η χρηματοδότηση έγινε από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Το σύστημα ‘SEATRAC’ που εγκαταστάθηκε είναι ενεργειακά ανεξάρτητο και κατασκευασμένο από ανθεκτικά, στο θαλάσσιο περιβάλλον υλικά, προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας, τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών – χρηστών.
Για το λόγο αυτό καταλαμβάνει το δυνατόν μικρότερο χώρο, είναι εύκολο στη χρήση, χωρίς να απαιτείται καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση του τελικού χρήστη αλλά και εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια στους χρήστες ή και τους συνοδούς αυτών.
Σκοπός μας είναι θα δοθεί στα άτομα με ειδικές ανάγκες να χρησιμοποιούν τις παραλίες της Πιερίας, την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι, χωρίς καμιά άλλη βοήθεια.
Σήμερα, ήδη γίνεται εγκατάσταση σε παραλία του Δ.Δ. της Ολυμπιακής Ακτής του Δήμου Κατερίνης, όπου αύριο θα γίνει διοικητική παράδοση – παραλαβή από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο Δήμο Κατερίνης ώστε να παραδοθεί για χρήση στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ