Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κοζάνη:"Tα νερά και η ενέργεια είναι δημόσια αγαθά και δεν πωλούνται" , δήλωσε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης προσερχόμενος στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.Ενταση εργαζομενων στην Δεη με βουλευτη του Συριζα.

Tα νερά και η ενέργεια είναι δημόσια αγαθά, δεν πωλούνται ούτε εκποιούνται, δήλωσε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης προσερχόμενος στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου συνεδρίασε με θέμα την μεταφορά του 34% της ΔΕΗ στην εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών.

Το περιφερειακό συμβούλιο μετά από εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Περιβάλλοντος και
Μεταφορών Ελισάβετ Παναγιωτίδου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να εκφράσει την πλήρη διαφωνία του με την μεταφορά του ποσοστού της ΔΕΗ στην θυγατρική εταιρία Δημοσιών Μεταφορών ΕΔΗΣ, και να προβεί σε πρωτοφανείς δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση πώλησης τουλάχιστον μια μετοχής της ΔΕΗ είτε από το 17% του ΤΑΙΠΕΔ είτε από το 34% του ΕΔΗΣ.
Η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου που ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του περιφερειάρχη, αναφέρει ότι η περιφέρεια θα πρωτοστατήσει σε κάθε μορφής κινητοποίησης που θα αποφασιστεί από τους εργαζόμενους, τους κοινωνικούς φορείς, τις συλλογικότητες και τα συνδικάτα στον χώρο της ΔΕΗ.
Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ήταν ηλεκτρισμένη με τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους στον χώρο της ΔΕΗ να διαπληκτίζονται λεκτικά όταν ανέβηκε στο βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης και στην συνέχεια, όταν πήρε το λόγο ο βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Θέμης Μουμουλίδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ