Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Πρωτοφανες μπαραζ απο την εφορια!! .Πάνω από 16.300 πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας, ακόμη και ακινήτων που προορίζονται για πρώτη κατοικία για χρεη στο Δημοσιο.

Πάνω από 16.300 πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας, ακόμη και ακινήτων που προορίζονται για πρώτη κατοικία, έχουν σκοπό να εκτελέσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εις βάρος φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι δεν εξυπηρετούν και δεν έχουν καν ρυθμισμένα τα
ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Σε πολλές περιπτώσεις διαμερίσματα και χώροι επαγγελματικής στέγης σε πολυκατοικίες βγαίνουν στο «σφυρί» με τιμές πρώτης προσφοράς ακόμη και κάτω των 30.000 ευρώ τη στιγμή που οι οφειλές για τις οποίες πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί υπερβαίνουν σε ποσά τις 300.000 ευρώ! Για μικρού και μεσαίου ύψους οφειλές προς το Δημόσιο, οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ προτιμούν τα πιο γρήγορα και πιο «αποτελεσματικά» μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των κατασχέσεων σε καταθέσεις και εισοδήματα των οφειλετών. Τα μέτρα αυτά υπερβαίνουν τις 750.000.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων για μεγάλα χρέη και οι κατασχέσεις καταθέσεων και εισοδημάτων για τα μικρά και μεσαίου ύψους χρέη εντάθηκαν φέτος, καθώς οι εισπρακτικοί στόχοι που έχουν τεθεί με το Μνημόνιο ΙΙΙ είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι. Το συνολικό ποσό των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών που επιδιώκει να εισπράξει φέτος το Δημόσιο μέσω της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης φθάνει τα 2,65 δισ. ευρώ. Σύμφωνα δε με το Τεχνικό Μνημόνιο που καταρτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών από το ποσό αυτό, τα 2,05 δισ. ευρώ επιδιώκεται να εισπραχθούν από οφειλέτες ποσών μικρού και μεσαίου ύψους και μόνο τα 600 εκατ. ευρώ επιδιώκεται να προκύψουν από μεγαλοοφειλέτες!

Επιπλέον, φέτος επιδιώκεται να εισπραχθεί το 23% των λεγόμενων «νέων» ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή αυτών που δημιουργούνται εντός του τρέχοντος έτους. Ο στόχος είσπραξης των οφειλών αυτών υπερβαίνει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα 2 δισ. ευρώ. Συνεπώς, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που επιδιώκουν να εισπράξουν φέτος οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ ξεπερνά τα 4,65 δισ. ευρώ! Αλλα 750 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές σχεδιάζει να εισπράξει φέτος το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Το μέτρο της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού ακίνητης περιουσίας επιβάλλεται συνήθως σε περιπτώσεις φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο πολύ μεγάλα ποσά. Η ισχύουσα νομοθεσία (ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) επιτρέπει, βεβαίως, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων ακόμη και για πολύ μικρά χρέη προς το Δημόσιο, καθώς προβλέπει ότι το ελάχιστο ποσό οφειλής για το οποίο μπορούν να ληφθούν αυτά τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης είναι τα 500 ευρώ! Στην πράξη όμως το μέτρο της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού ακινήτου λαμβάνεται σε περίπτωση που το χρέος υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ
πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας, ακόμη και ακινήτων που προορίζονται για πρώτη κατοικία, έχουν σκοπό να εκτελέσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εις βάρος φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι δεν εξυπηρετούν και δεν έχουν καν ρυθμισμένα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ