Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κρητη - Τρίτεκνη οικογένεια με χρέος 279.066 ευρώ έσωσε την περιουσία της!!

Προσωρινή Διαταγή που ορίζει τη διάσωση του συνόλου της περιουσίας τρίτεκνης οικογένειας δανειοληπτών εξέδωσε ο Ειρηνοδίκης Σητείας.
Ο σύζυγος είναι συνταξιούχος και η σύζυγος επαγγελματίας αγρότισσα, ενώ η περιουσία τους αποτελείται από κύρια κατοικία, 33 αγροτεμάχια και 14 κτίσματα.
Όπως τονίζει ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης το συνολικό χρέος του
συζύγου είναι 136.852,77 ευρώ σε διάφορες τράπεζες και της συζύγου 142.213,75 ευρώ. Συνολικά η οικογένεια οφείλει, το ποσό των 279.066,52 ευρώ.
Εισοδήματα που διαθέτει η οικογένεια α) ο οφειλέτης,976,56 ευρώ από την σύνταξη
β) η οφειλέτρια 150,00 ευρώ, από αγροτικά εισοδήματα, (παρουσιάζει παθητικό)
Το Ειρηνοδικείο της Σητείας, αφού έλαβε υπόψη του το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων και τα επιδειχθέντα έγγραφα, τους χορήγησε Προσωρινή Διαταγή με το εξής περιεχόμενο.
1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.
2) Διατάσσει λαμβανομένων υπόψη της περιουσιακής και εισοδηματικής τους κατάστασης του συνόλου των χρεών τους και της οικονομικής τους δυνατότητας σύμφωνα δε με τις βιοτικές τους ανάγκες, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, εναντίων των αιτούντων και την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας τους, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.
3) Ορίζει μηνιαία δόση 200 ευρώ, και για τους δυο, ποσό το οποίο είχαν προτείνει οι ίδιοι, έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης, που έχει οριστεί να συζητηθεί, στις 24-2-2017
Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο της Σητείας είναι σημαντική , για την οικογένεια των δανειοληπτών ,είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς η δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία, (λόγω μειωμένης ρευστότητας), που βιώνει η οικογένεια, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τους στην εν λόγω νομ
οθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ