Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Πανελλαδική σύσκεψη πραγματοποιεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Νίκαια-Λάρισας.Και ο Συλλογος Γεωργων Βεροιας θα δωσει το παρον.

Πανελλαδική σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα
Μπλόκα και οι Ομοσπονδίες που έχουν την διάθεση να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων, οι αγροκτηνοτρόφοι και αλιείς που συνειδητοποιούν ότι μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα με μαζικούς λαϊκούς αγώνες ανατροπής.Και ο Συλλογος Γεωργων Βεροιας θα δωσει το παρον στην συσκεψη οπως μας ειπε ο Τ Χαλκιδης.Τα προβληματα ειναι πολλα και οι αγροτες στα
καγκελα ετοιμοι για νεες κινητοποιησεις.
Είναι ένα ενωτικό κάλεσμα συντονισμού από τον Έβρο ως την Κρήτη τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. Ρίζος Μαρούδας, που θα οδηγήσει σε μαζικούς αγώνες σε όλη την χώρα διεκδικώντας την επιβίωση των οικογενειών μας και ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων την χώρας μας προς όφελος του λαού και δήλωσε ότι:
«Η συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στην Πανελλαδική σύσκεψη θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ και είναι απόρροια της όξυνσης των προβλημάτων σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της ΚΑΠ της Ε.Ε και όσες δυνάμεις στηρίζουν αυτό τον δρόμο που οδηγεί στο ξεκλήρισμα μας. Δείχνει πάνω από όλα τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και της μοιρολατρίας, της λογικής «τίποτα δεν γίνεται» και ότι «οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα». 
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αξιοποιώντας την πλούσια πείρα τους ξέρουν πολύ πως ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων αγώνων, τίποτε δεν χαρίστηκε. Τα περυσινά μαζικά μπλόκα της αγροτιάς ανάγκασαν την κυβέρνηση να ψηφίσει αφορολόγητο όριο από 8670-9500€ στο εισόδημα και επιπλέον 12000€ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις,  ενώ  ως τότε διατυμπάνιζε ότι θα φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Σταμάτησαν τα αγροτοδικεία και οι καταδίκες για τους αγώνες μας. Αναγκάστηκε να πάει χρονικά πιο πίσω το χαράτσι των ασφαλιστικών εισφορών, τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια. Βάλαμε φρένο σε νέα ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα που στόχευε να πάρει. Είναι στο χέρι μας να αποκρούσουμε την νέα επίθεση με την οργάνωση και τους αγώνες μας.
Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου από τη Νίκαια-Λάρισας στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όσους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και το μνημόνιο που ψηφίστηκε από τους 222 βουλευτές πως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα με μας και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες, τους Α.Σ και τις Επιτροπές των Μπλόκων.
Καλούμε επίσης τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 7 το βράδυ από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και νεολαίας από την Θεσσαλία. Δίνουμε μάχη για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η κοινή δράση και η συμμαχία μας δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, ανοίγει τον δρόμο για ανατροπή των αντιλαικών πολιτικών. 
Μετά την πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας η ΕΟΑΣΝΛ με περιοδείες και συσκέψεις θα ενημερώσει τους Α.Σ και τους αγρότες για τις αποφάσεις, τα αιτήματα αλλά και θα οργανώσουμε αγωνιστικές παρεμβάσεις.
Σε ΕΛΓΑ διεκδικώντας αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους αλλά και αλλαγή κανονισμού διεκδικώντας ΕΛΓΑ κρατικό φορέα με επαρκή χρηματοδότηση και κάλυψη όλων των ζημιογόνων αιτιών και αποζημίωση στο 100% των ζημιών. 
Σε ΟΠΕΚΕΠΕ διεκδικώντας την εξόφληση των αγροτών και κτηνοτρόφων από επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, προγράμματα, επιστροφή φόρου στα καύσιμα.
Στις Τράπεζες ενάντια στην παρακράτηση των χρημάτων και κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών διεκδικώντας να υπάρχει ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των αγροτών. 
Επαρχιακές συγκεντρώσεις με αγροτικά μηχανήματα διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές-εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα.
Συντονισμός σε Πανθεσσαλικό και Πανελλαδικό επίπεδο ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση από την πίεση των αγώνων μας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας.».
Το πάνελ της συνέντευξης τύπου αποτελούσαν και τα μέλη του Δ.Σ. τηςΕ.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. Νίκος Μπαντόγιας και Γιώργος Αποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ