Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Απόφαση ΧΑΣΤΟΥΚΙ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Δόση 40 ευρώ σε οικογένεια αγροτών με οφειλές 1.367.000 ευρώ, όρισε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας!

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με ημερομηνία 1-10-2016, για οικογένεια αγροτών δανειοληπτών, με ενήλικα παιδιά, όπου όρισε την διάσωση του συνόλου της περιουσίας τους ( κύρια κατοικία, δεύτερη κατοικία,
οικόπεδα και αγροτεμάχια) από τις Τράπεζες και από τους ιδιώτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Πρόκειται για οικογένεια δανειοληπτών αγροτών, από την περιοχή του Δήμου της Ιεράπετρας και σύμφωνα με τη Ένωση, το συνολικό χρέος του συζύγου είναι 715.871,25 ευρώ, σε διάφορες Τράπεζες και ιδιώτες, η δε σύζυγος οφείλει 651.828,81 ευρώ σε Τράπεζες. Συνολικά η οικογένεια, οφείλει το ποσό των 1.367.700,06 ευρώ.
Με βάση την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επί της ουσίας της υπόθεσης τα εισοδήματα που διαθέτουν είναι:
α) Ο οφειλέτης, 4.997,29 ευρώ ετησίως από αγροτικά εισοδήματα.
β) Η οφειλέτρια έχει αγροτικά εισοδήματα που δεν επαρκούν για την διαβίωση της.
Στα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη περιλαμβάνονται μία κύρια κατοικία 120 τμ, επαγγελματική στέγη 120 τμ σε οικόπεδο 158 τμ και πλήθος αγροτεμαχίων μονοετούς και πολυετούς καλλιέργειας, ενώ η οφειλέτρια έχει κατοικία 16 τμ, οικόπεδο 70 τμ με ποσοστό συνιδιοκτησίας 18,75 % και αγροτεμάχια.
Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, αφού έλαβε υπόψη του το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των παρόντων διαδίκων, τα επιδειχθέντα έγγραφα, την οικονομική ρευστότητα των αγροτών, τους χορήγησε Προσωρινή Διαταγή με το παρακάτω περιεχόμενο:
1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.
2) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά των αιτούντων.
3)Τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης.
4) Ορίζει μηνιαία δόση 40 ευρώ για τον σύζυγο, ποσό το οποίο είχε προτείνει ο ίδιος, έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης, που έχει ορισθεί να συζητηθεί, στις 28-04-2017, για δε την σύζυγο «μηδενικές δόσεις» καθότι το μηνιαίο εισόδημά της, κρίνεται ανεπαρκές για την κάλυψη των στοιχειωδών βιοτικών αναγκών της.
Η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας είναι σημαντική, αναφέρει συμπερασματικά, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για την αγροτική οικογένεια, σημειώνοντας ότι είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010) καθώς η δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία (λόγω μειωμένης ρευστότητας) που βιώνει η οικογένεια, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντάς τους στην εν λόγω νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ