Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Καταγγελία - Απαράδεκτη εκδίωξη της ATTACK Βέροιας από το χώρο του ΟΑΕΔ

Απαράδεκτη εκδίωξη της ATTACK Βέροιας από το χώρο του ΟΑΕΔ
Την Τετάρτη, 12 Οκτώβρη, τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη οκτάμηνων εργαζόμενων, προγράμματα που η μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ προωθεί ως κεντρικό πολιτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, βρεθήκαμε στο προαύλιο του ΟΑΕΔ για να μοιράσουμε έντυπο υλικό σε όποιον ενδιαφερόμενο. Το έντυπο αυτό υλικό παρείχε μια – κατά τη γνώμη μας – διαφορετική ανάγνωση από αυτή που προβάλλεται ως λύση στο φάντασμα της ανεργίας(έχει αναρτηθεί στο https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1794128747510490&id=1699915056931860).
Η παρουσία της ATTACK στο χώρο ενόχλησε πρόσωπα της διεύθυνσης του ΚΠΑ ΟΑΕΔ Βέροιας, τα οποία μας κάλεσαν στα γραφεία τους για να δώσουμε εξηγήσεις για το ποιοι είμαστε και με ποιο δικαίωμα στεκόμαστε στο χώρο του ΟΑΕΔ. Όταν οι εξηγήσεις μας (ότι δηλαδή η ATTACK είναι ένας συντονισμός ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων πανελλαδικής εμβέλειας που αγωνίζεται ενάντια στην προβολή της ελαστικής, χαμηλόμισθης και χωρίς εργασιακά δικαιώματα εργασίας ως εναλλακτική πρόταση στη λιτότητα) δεν έπεισαν, υπό το πρόσχημα ότι δεν κουβαλούσαμε καταστατικό σύστασης του συντονισμού μας αλλά και με τον ανυπόστατο ισχυρισμό παρακώλυσης λειτουργίας του ΟΑΕΔ, πρόσωπο της διεύθυνσης του ΚΠΑ
μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε απειλώντας ότι θα καλέσει την αστυνομία.
Καταγγέλλουμε τη στάση του ΟΑΕΔ, διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε επιχειρήσαμε να εμποδίσουμε τη λειτουργία του οργανισμού και αναγνωρίζοντας ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ενημερώσει τη διεύθυνση για το σκοπό της δράσης μας. Παρόλα αυτά, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός της εκδίωξης μιας ομάδας ανέργων από το φυσικό πεδίο δράσης τους, τον κατά τα άλλα αποκαλούμενο Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, και κρίνουμε τη στάση αυτή της διεύθυνσης, στην καλύτερη των περιπτώσεων ως αδιαφορία και στη χειρότερη ως δηλωμένη απροθυμία διαλόγου με τους ανέργους και απόπειρα φίμωσης.
Αν μη τι άλλο, θα περιμέναμε το προσωπικό της διεύθυνσης που εργάζεται στο χώρο αυτό να αντιμετωπίζει με την ανάλογη απαιτούμενη ευαισθησία τον αντίλογό μας στα προβλήματα και τις ανησυχίες του παραγκωνισμένου και εσκεμμένα ανενεργού στην ουσία, από τις πολιτικές των κυβερνήσεων που ακολουθούνται σε όλη την ΕΕ, εργατικού δυναμικού. Θεωρούμε εύλογο να γνωρίζει ο κόσμος της Βέροιας (που μαστίζεται από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα και την ΕΕ) το συμβάν αυτό καθώς πλήττει όχι μόνο τη δική μας προσπάθεια να ενώσουμε τη φωνή μας με πλήθος κόσμου (εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενων, νέων επιστημόνων, αγροτών, ανέργων, νεολαίας) αλλά κυρίως αναδεικνύει την αναλγησία της διεύθυνσης ΟΑΕΔ στο άκουσμα των αδιεξόδων και της εξαθλίωσης που υφίσταται ο άνεργος και επισφαλώς εργαζόμενος πληθυσμός της πόλης μας.
Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει το λόγο! Δε θα αφήσουμε να πέσει στα μαλακά η κυβέρνηση που επιχειρεί να διασώσει την κρίση τους πάνω στον κατακερματισμό και τη λεηλασία εργατικής δύναμης της νεολαίας! Θα περιφρουρήσουμε πάση θυσία το δικαίωμα του κόσμου της ανακύκλωσης της ανεργίας να αρθρώνει λόγο και να ζητά:
Εδώ και τώρα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
ATTACKΒέροιας στην ανεργία και την επισφάλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ