Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ: Ανακοίνωση Δωρεάς οικογένειας Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και Εύης Λαζού

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 και αποφάσισε την ανακήρυξη της οικογένειας του κ. Αθανασίου Κων. Λασκαρίδη και της κ. Εύης Λαζού, ως Μεγάλων Δωρητών του Οργανισμού.
Η οικογένεια του κ. Αθανασίου Λασκαρίδη έχει επιδείξει εδώ και πολύ καιρό ιδιαίτερο ενδιαφέρον
για το έργο της φροντίδας και προστασίας παιδιών σε κίνδυνο, που επιτελεί στην περιοχή η Πρωτοβουλία για το Παιδί, βοηθώντας διακριτικά στην επίλυση ουσιωδών προβλημάτων της.
Στο πλαίσιο αυτό κατανοήθηκε από την πλευρά της ως ιδιαίτερα σημαντικός στόχος η δημιουργία ενός Παραρτήματος του Σπιτιού της Βεργίνας, για την μόνιμη στέγαση αγοριών άνω των 12 ετών και την έκτακτη φιλοξενία άλλων.
Όπως είναι γνωστό, στο Σπίτι της Βεργίνας, λόγω χωρικών και λειτουργικών δεδομένων, δεν είναι δυνατή η συμβίωση αγοριών και κοριτσιών εφηβικής ηλικίας, ενώ δεν υπάρχει και η δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας άλλων αγοριών των οποίων κρίνεται η οριστική τοποθέτηση, για τους ίδιους λόγους.
Ως πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος, προκρίθηκε η μακροχρόνια ενοικίαση ακινήτου και οικήματος εντός του, που γειτνιάζει άμεσα με το Σπίτι της Βεργίνας, για τη στέγαση του Παραρτήματος, ενέργεια που έγινε δυνατή χάρις στη γενναιόδωρη χρηματοδότησή της από την οικογένεια του κ. Αθανασίου Λασκαρίδη και της κ. Εύης Λαζού. Με την Δωρέα αυτή δρομολογείται η λειτουργία του Παραρτήματος, ενώ παράλληλα η όλη Δομή αποκτά ζωτικό ελεύθερο χώρο που θα διαμορφωθεί κατάληλα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, εκφράζοντας και τα αισθήματα των εκατοντάδων μελών και εθελοντών του, αλλά και των εργαζομένων και –κυρίως- των φιλοξενούμενων παιδιών, ευχαριστεί θερμά τους Μεγάλους Δωρητές μας, ευχόμενο σε αυτούς υγεία, οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία και επιφυλάσσεται να αποδώσει τις προσήκουσες στα πρόσωπα και στο γεγονός τιμές, στην εκδήλωση των εγκαινίων της νέας Δομής, που ελπίζουμε ότι θα γίνουν πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ