Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Ενότητα, συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, ώστε η χώρα να ξεπεράσει την πολύ δύσκολη συγκυρία, ζήτησε σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη» σε οικονομικό και κοινωνικό
επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο των εθνικών θεμάτων και σημείωσε ότι απαιτείται υπευθυνότητα από όλους και όχι ακραίες τοποθετήσεις. Την ευθύνη για τη συνεννόηση φέρει κυρίως η Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, η οποία όμως φαίνεται πως «βρίσκεται σε πανικό».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι: «Δεν μπορεί να υποστηρίζει κάποιος ότι αυτά που κάνει η σημερινή Κυβέρνηση χαρακτηρίζουν συνολικά την Αριστερά».

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχω την αίσθηση ότι η χώρα έχει αρχίσει να ξεφεύγει τελείως. Όχι μόνο ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι κινήσεις, όπως οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τον τελευταίο καιρό, τα σχόλια που γίνονται σε βάρος δικαστών και της ίδιας της Δικαιοσύνης ως θεσμού, δεν προάγουν τη Δημοκρατία μας και σε κάθε περίπτωση δείχνουν μια κυβέρνηση σε πανικό. Η συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις του πολιτικού μας συστήματος πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να αποφύγουν τις ακραίες τοποθετήσεις. Πριν και πάνω από όλα είναι η λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε επίσης: «Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα, αλλά οι εξελίξεις τόσο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και η πίεση που δέχεται η χώρα μας στα εθνικά θέματα, δεν μας το επιτρέπουν. Γι’ αυτό και απαιτείται σε αυτές τις δύσκολες ώρες συνεργασία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί, όταν η χώρα μας βρίσκεται σε ένα τόσο κρίσιμο σταυροδρόμι, να μην μπορούν να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου για τα αυτονόητα. Ασφαλώς το κύριο βάρος γι’ αυτή την ασυνεννοησία το φέρει πάντα το κόμμα που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση».
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Αλίμονο αν κάποιος γενικεύει και χαρακτηρίζει την Αριστερά και την πορεία της, με βάση το τι κάνει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων σήμερα στη χώρα. Δεν επιθυμώ όμως να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν».
Αναφερόμενος στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να θυμάται και να τιμά ένας λαός την Ιστορία του, να τιμά τους ανθρώπους που έδωσαν μάχες για την Ελευθερία και ιδιαίτερα σε εποχές όπως οι σημερινές, να θυμόμαστε τι μπορούμε να πετύχουμε οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι. Όπως με το έπος του 1940, που χαρακτηρίστηκε από την ενότητα του ελληνικού λαού, όταν όλοι συντάχθηκαν με το ‘ΟΧΙ’ και η Ελλάδα άλλαξε την έκβαση όλου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ίδια ενότητα και συνεργασία απαιτείται και σήμερα, γι’ αυτό καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αντιμετωπίσουν από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις σε οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ