Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση της Π.Ε Ημαθίας για την ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού των βοοειδών για την οζώδη δερματίτιδα.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε  ενημερώνει τους κτηνοτρόφους (παραγωγοί κρέατος και γάλακτος) ότι  ο εμβολιασμός όλων των βοοειδών στην Π.Ε. Ημαθίας έχει ήδη ολοκληρωθεί. Προκειμένου να συνεχιστεί η εμβολιακή προστασία των βοοειδών (από την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών) κάθε ηλικίας και κάθε
παραγωγικής κατεύθυνσης,  απαιτείται ετήσιος επαναληπτικός εμβολιασμός καθώς και εμβολιασμός των νεοεισερχομένων (από αγορές, όταν επιτραπούν  ή από γεννήσεις) στις εκτροφές.
Ο ετήσιος επαναληπτικός εμβολιασμός θα πραγματοποιείται τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση του έτους (στον 11ο μήνα). Ο εμβολιασμός των γεννημένων μοσχαριών από εμβολιασμένες μητέρες που γέννησαν ένα μήνα τουλάχιστον μετά τον εμβολιασμό τους θα γίνεται σε ηλικία 4 μηνών. Τα γεννημένα από ανεμβολίαστες μητέρες ή τα γεννημένα από εμβολιασμένες μητέρες που γέννησαν σε διάστημα μικρότερο από 1 μήνα από τον εμβολιασμό τους, θα εμβολιάζονται άμεσα. 
Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να παρακολουθούν και να προγραμματίζουν σε συνεννόηση με το Τμήμα Κτηνιατρικής την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ