Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ INTERSOS ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εθελοντών για τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσει το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ σε συνεργασία με την InterSOS και οι οποίες χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Σκοπός του
προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του πλαισίου προστασίας, ασφάλειας και αξιοπρέπειας των προσφύγων που ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Αγία Βαρβάρα και η προαγωγή της συνεργασίας και συνύπαρξης των πρόσφυγες και των πολιτών του Δήμου Βέροιας.
Στη συγκεκριμένη συνάντηση, έγινε ενημέρωση των εθελοντών για σειρά αθλητικών και περιβαλλοντικών δράσεων με τον τίτλο «ΟΙΚΟ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ», οι οποίες θα περιλαμβάνουν εκπαίδευση και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου, τέσσερις ποδηλατοπορίες και μία περιβαλλοντική δράση με καθαρισμό και περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Άλσος Παπάγου. Στη συνέχεια έγινε η καταγραφή των εθελοντών και ο καταμερισμός τομέων ευθύνης, ανάλογα με τις ανάγκες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και της συζήτησης που ακολούθησε.
Επίσης, έγινε αναλυτική παρουσίαση του οικονομικού σκέλους του προγράμματος και το οποίο, για λόγους διαφάνειας, δημοσιοποιείται. Συγκεκριμένα, από το ποσό των 6.000,00 ευρώ, που αποτελεί το σύνολο της χρηματοδότησης, θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια ως εξής:
·         4.290,00 ευρώ για την αγορά δέκα οκτώ (18) ποδηλάτων αστικής μετακίνησης, ανταλλακτικών και υλικών επισκευής τους.
·         450,00 ευρώ για την αγορά 18 κρανών.
·         300,00 ευρώ για την αγορά τριάντα (30) γιλέκων με ανακλαστικά, με το λογότυπο του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας.
·         300,00 ευρώ για την εκτύπωση αφισών, βεβαιώσεων συμμετοχής, αγορά αναλώσιμων και γραφικής ύλης.
·         360,00 ευρώ για τροφοδοσία και υδροδοσία όλων των συμμετεχόντων σε τέσσερις (4) ημερήσιες δράσεις.
·         300,00 ευρώ για την αγορά εργαλείων και υλικών (τσουγκράνες, σκαπτικά, σκούπες, σακούλες  κλπ) για την περιβαλλοντική δράση στο Άλσος Παπάγου.
Για όλες τις αγορές, το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ θα καταθέσει στην InterSOS τα αντίστοιχα παραστατικά και τις αποδείξεις μετά την ολοκλήρωση των δράσεων.
Σημειώνεται ότι στόχος του ΑΝ.ΔΥ. είναι τα ποδήλατα που θα αγοραστούν να παραμείνουν στο Κέντρο Φιλοξενίας, προς χρήση από τους πρόσφυγες για τις καθημερινές τους μετακινήσεις και αγορές στη Βέροια. Σε όλες τις δράσεις θα συμμετέχουν πρόσφυγες και εθελοντές πολίτες από την τοπική κοινωνία, ενώ θα είναι παρόντες εκπρόσωποι της InterSOS για την επίβλεψη των δράσεων.
Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, εντός του Κέντρου Φιλοξενίας και θα αφορά εκπαίδευση και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή ποδηλασίας Κώστα Σταμούλη (γνωστό πρωταθλητή ορεινής ποδηλασίας και μέλος του Δ.Σ. του ΑΝ.ΔΥ.).
Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ποδηλατικές δράσεις είτε ως εθελοντές είτε ως ποδηλάτες, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στο   E-maila.dynamiko@gmail.com ή να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο των δράσεων Κώστα Σταμούλη στο 6977922421.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ