Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Επί ποδός πολέμου οι νέοι αγρότες για τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων.Kαμία τράπεζα και κανένας ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει το δικαίωμα να προχωρεί σε κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων, αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο όταν κάποιος αγρότης έχει οφειλές.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών
τονίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι
καμία τράπεζα και κανένας ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει το δικαίωμα να προχωρεί σε κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων, αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο όταν
κάποιος αγρότης έχει οφειλές.
Είναι αδιανόητο και ανήθικο η Πολιτεία να επιτρέπει την κατάσχεση ευρωπαϊκών χρημάτων, τα οποία δικαιούται ο έλληνας αγρότης και στα οποία βασίζεται για να επεκτείνει την αγροτική του δραστηριότητα και να συνεχίσει να καλλιεργεί και να επενδύει στον πρωτογενή τομέα.
 Είναι επίσης πρωτοφανές να δίνεται πλέον η δυνατότητα σε τράπεζα να προχωρεί σε κατασχέσεις λογαριασμών αγροτών οι οποίοι είχαν οφειλές σε τράπεζες που είναι υπό εκκαθάριση ή δεν υφίστανται πλέον στο νέο τραπεζικό τοπίο.
«Οι αγροτικές επιδοτήσεις, το τελευταίο οικονομικό στήριγμα του αγρότη, κινδυνεύουν να μην φτάσουν ποτέ στα χέρια του. Ακόμη κι αν κατατίθενται σε άλλη τράπεζα, μπορεί να γίνει κατάσχεση υπέρ τρίτου από την τράπεζα που έχει «αναλάβει» τα δάνειά του. Αυτό είναι απίστευτο. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού ποτέ άλλοτε το θεσμικό πλαίσιο δεν επέτρεπε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων από τράπεζα σε τράπεζα», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. Νίκος Παυλονάσιος και προσθέτει: «Η Π.Ε.Ν.Α. δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Θα προστατεύσει με ό, τι μέσο διαθέτει το νέο αγρότη και θα προασπίσει το δικαίωμά του να διαχειρίζεται ο ίδιος τα χρήματα που του ανήκουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ