Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: 10:30πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Νάουσα, 22/11/2016

ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: 10:30πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!:

* Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ!
* Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
* Παραπέρα επέκταση της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
* Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών!
* Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
* Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, απελευθέρωση απολύσεων, «δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια.
Ζητάνε συναίνεση, να κάνουμε υπομονή και όπου να ‘ναι θα έρθει η «ανάπτυξη»…. Μια ανάπτυξη χτισμένη πάνω στις χιλιάδες ανέργους, στου μισθούς και στις συντάξεις πείνας, μια ανάπτυξη που μόνο τα κέρδη των βιομήχανων εξασφαλίζει.
Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο,
οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω - κάτω
Μπαίνουμε στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Στηρίζουμε παράλληλα τους αγώνες του επόμενου διαστήματος, την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 24 Νοέμβρη.
Ο δρόμος του αγώνα είναι για μας μονόδρομος!
Όλοι μαζί, οργανωμένοι μαζί με το σωματείο μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση, που στη δουλειά εκφράζεται με απληρωσιά πολλών μηνών, με σφαγή στα ένσημα, με δουλειά από ήλιο σε ήλιο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε μέτρα για να ανακοπεί η ανεργία και μέτρα ανακούφισης των ανέργων.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Αγωνιζόμαστε για:
υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, μέτρα για την αντιμετώπιση της απληρωσιάς,
ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων: ταμείο ανεργίας στα 600€, μείωση στα τιμολόγια ΔΕΚΟ, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ