Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Τι είπε στην ομιλία του ο Ομπάμα για χρέος και επενδύσεις

Ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε, για ακόμα μία φορά, πως το χρέος είναι το κλειδί, για να ανακάμψει η Ελλάδα, τασσόμενος ανοιχτά υπέρ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διευθέτησή του.
'Το ΔΝΤ είπε ότι το χρέος είναι κλειδί για να ανακάμψει η Ελλάδα ' ανέφερε ο Ομπάμα λέγοντας ότι
'έχει δίκιο γιατί πρέπει οι άνθρωποι να δουν φως στο τέλος του τούνελ '.
Και πρόσθεσε ότι 'θα συνεχίσετε να έχετε τη στήριξη των ΗΠΑ. Κι εγώ θα συνεχίσω να λέω στους πιστωτές ότι πρέπει να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να έχει μία βιώσιμη οικονομία '.
'Εδώ στην Ελλάδα, το πρώτο βήμα ήταν η δημιουργία θεμελίων για επιστροφή στην ανάπτυξη. Η ελληνική οικονομία και το χρέος έγιναν μη βιώσιμα στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία ' ανέφερε.
Επισήμανε όμως ότι 'για να παραμείνει ανταγωνιστική η Ελλάδα θα έπρεπε να υπάρχουν μεταρρυθμίσεις '. Και τόνισε ότι 'ο κόσμος δεν κατανοεί τις θυσίες σας. Αλλά εγώ τις γνώριζα. Ένα μέρος της εδώ επίσκεψής μου αποσκοπούσε στο να καταδείξω τα σημαντικά βήματα που έχετε κάνει. Ναι, φυσικά πολλά μπορεί να γίνουν ακόμα '.
'Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του για τις μεταρρυθμίσεις προς την ανάκαμψη της οικονομίας ' είπε, 'η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις και να αντιμετωπίσει ανισορροπίες που έφεραν κρίση ' ανέφερε.
Για τους νέους, ανέφερε 'δεν πρέπει να μεταναστεύετε αλλού, για να βρείτε εργασία. Πρέπει να μείνετε εδώ και να ευημερήσετε. Είμαι σίγουρος πως παρά τις δυσκολίες θα δείτε καλύτερες ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ