Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων στην Π.Ε Ημαθίας. Νέες περιοχές

Στα πλαίσια διενέργειας του προγράμματος Εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων στην Π.Ε Ημαθίας. Φθινόπωρο του 2016, πραγματοποιήθηκαν  ρίψεις εμβολίων –δολωμάτων από αέρος στις παρακάτω περιοχές:

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ → ΠΑΛΑΙΟ ΣΚΥΛΛΙΤΣΙ, ΚΑΒΑΣΙΛΑ, ΚΑΛΟΧΩΡΙ, ΚΑΜΠΟΧΩΡΙ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ, ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ, ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ, ΡΑΨΟΜΑΝΙΚΙ, ΚΟΥΛΟΥΡΑ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΜΕΛΙΚΗ, ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ, ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ, ΒΕΡΓΙΝΑ, ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ, ΝΕΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΤΡΙΛΟΦΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΚΛΕΙΔΙ, ΣΥΚΙΑ, ΕΛΑΦΙΝΑ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

Όσον αφορά την διαχείριση των εμβολιακών δολωμάτων, γνωρίζουμε στους πολίτες τα εξής, προκειμένου να τα διαχειριστούν με ασφάλεια και  να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού της λύσσας :
Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας και σε περίπτωση επαφής με αυτό, πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα το γιατρό. Σε περίπτωση επαφής με τα χέρια πλένουμε  αμέσως σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και επισκεπτόμαστε αμέσως το γιατρό(ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).
Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), σε αγροτικές, δασώδεις ή κατοικημένες περιοχές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.
Σε κάθε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων ενημερώνουμε άμεσα την τοπική κτηνιατρική αρχή (Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ-Μητροπόλεως 44 – Βέροια, τηλ. 23313 50193, 50135), προκειμένου να τα διαχειριστεί με ασφάλεια.
Η  υπηρεσία μας θα επανέλθει για να γνωστοποιήσει κάθε νεότερο.

Ο Προϊστάμενος  του
Τμήματος Κτηνιατρικής
της  Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ
                                                                 Κοσμάς Κουβακάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ